DŽIUGAS® nime kannab erimaitseline ja hõrgutav juust. Kõva DŽIUGAS® juustu laagerdumine võib aega võtta 12, 18, 24 või isegi 36 kuud.

DŽIUGAS® kõva juustu koostis: piim, sool, pärm ja ensüümid. DŽIUGAS® juustude puhul ei kasutata täiendavaid lisa- ega säilitusaineid. Laagerdamise ajal toimub DŽIUGAS® juustudes pidev maitse, värvuse, lõhna ja struktuuri muutus. Mida küpsem on juust, seda hapram on selle struktuur.

DŽIUGAS® LAHJA, laagerdatud 12 kuud
DŽIUGAS® LAHJA on mahedamaitseline ja õrna aroomiga juust. See juust on nagu õrn vürts, mis on eriti sobilik erinevate tugevamaitseliste roogade valmistamiseks: võib riivida salati-, kala- või liharoogade peale. Omades delikaatset maitset ja olles sobilik nii lastele kui ka noortele, peaks kõvade juustude degusteerimine ja tarbimine algama just sellisest, 12-kuulise küpsemisajaga juustust.

DŽIUGAS® PIKANTNE, laagerdatud 18 kuud
Suurepärasele kvaliteedile viitavate erinevate kaltsiumikristallidega pikantne juust, mis sobib iseseisvalt tarbimiseks või klassikaliste pastaroogade ja juurviljasuppide peale.

DŽIUGAS® DELIKAATNE, laagerdatud 24 kuud
Sellele juustule on omane delikaatne rikkus. Maitse on puhas, tugev ja terav. Sisaldab märkimisväärselt rohkem valgeid kaltsiumikristalle ning sobib tarbimiseks iseseisvalt, samuti liha- ja kalasalatite või muude põhiroogade maitse elavdamiseks. Seda tüüpi juustu sobib serveerida punase veiniga.

DŽIUGAS® GOURMET, laagerdatud 36 kuud
Iseloomulikult tugeva, meeldivalt kibeda ja terava maitsega peen pruuni marmori värvi juust, mis oma hapra tekstuuri tõttu mureneb kergelt tükkideks. Sisaldab viirgudena kaltsiumikristalle, mis on kõrge valmimisastme iseloomujooneks. See juust sobib serveerimiseks kerge suupistena veini kõrvale enne lõunaeinet või maitsvat õhtusööki.

Laagerdatud DŽIUGAS®  juust sobib kasutamiseks mitmel erineval moel:
• salatite, pastade, suppide, pirukate, kala- ja liharoogade maitsestamiseks;
• puuviljade, marjade, pähklite kõrvale või iseseisvalt maitsmiseks;
• suupistena veini ja teiste jookide kõrvale;
• magustoiduks mee ja moosi kõrvale.

Vaatamata DŽIUGAS® juustu pikale laagerdamisajale on tulemus, isegi suurimate gurmaanide arvates, seda aega väärt. DŽIUGAS® juustud on nii maitserikkad, et nad mõjuvad meelitavalt kõikidele inimmeeltele.

DŽIUGAS® kõva juustu eelised:
Laktoosivaba — uuringud viitavad DŽIUGAS® juustude sobilikkusele piimasuhkru ehk laktoosi talumatusega inimestele. Kuna tootmis- ega pakkimisprotsessides ei kasutata säilitusaineid, siis on iga DŽIUGAS® juustu kiht söödav.

Sobilik taimetoitlastele — DŽIUGAS® juustude tootmises ei kasutata loomsetest saadustest pärinevaid ensüüme.

DŽIUGAS® juustud on kaltsiumirikkad - 100g juustu sisaldab täiskasvanud inimese soovituslikku päevast kaltsiumi kogust.
See on hea energiaallikas - valminud juustu seedimine võtab vaid paar minutit, samas kui võrdse koguse loomaliha seedimine võtab aega 2 tundi.
See on hea valguallikas - 100g juustu sisaldab 33g väärtuslikke, kergesti imenduvaid valke.
See on dieettoode — 100g juustu sisaldab vaid 26g rasva, mida on 10% vähem kui enamikes teistes juustudes.
See on hea aminohapete allikas — sisaldab tervislikke aminohappeid: glutamaati, valiini, trüptofaani ja mineraale.
See on sobilik roogade maitsestamiseks — lisaks magusale, hapule, kibedale ja soolasele maitsele on kõvale juustule omane eriline viies põhimaitse — umami, mis maitsestab roogasid loomulikul teel.

Miks peaks DŽIUGAS®  juustu alati koju ostma?
• 1kg DŽIUGAS® kõva juustu tegemiseks kulub 12 liitrit piima! Püüdke ette kujutada sellist piima kogust oma külmkapis! DŽIUGAS® juust on kontsentreeritud kaltsiumi- ja valguallikas, mis võtab Teie külmkapis minimaalselt ruumi.
• Süües nii mitu grammi juustu päevas, kui palju Teie keha kilodes kaalub, olete sellega kätte saanud juba minimaalse päevase aminohapete koguse, mis tagab Teile hea tervise.
• Tükk DŽIUGAS® juustu teeb iga Teie roa maitsvamaks. See on looduslik vürts, mis tugevdab roogade maitset rohkem kui teised vürtsid.
• Erineva küpsusastmega juustude degusteerimine võiks olla sõpradega kokkusaamise põhjuseks. Küpsusastmest sõltuvalt tuleb juuste serveerida erinevate koostisainetega ning see meeldiks kindlasti kõigile.
• DŽIUGAS® juust on parim lahendus ootamatute külaliste võõrustamiseks. See on kerge ja hõrgutav suupiste, mis sobib veini, kohvi ja teiste jookide kõrvale.

Viimaseid uudiseid, näpunäiteid ja infot võistluse kohta leiate Džiugas Facebooki fännilehelt Legendaarne Juust Džiugas.


Jaga
Kommentaarid