1. Loodus — pole paremat viisi saamaks loodusega kontakti, nautida värsket õhku ja viimaks mõtted mujale igapäeva muredest. Parim viis selleks ongi looduses jooksmine, sest nii läbid sa justkui emotsionaalse teekonna ilma otsese sihtpunktita, lastes oma jalgadel viia end sinna, kuhu vaim suunab. Me oleme loodud looduses jooksmiseks –
tagasi juurte juurde!

2. Muusika — loo tunnine pleilist oma lemmikmuusikaga, mis tekitab sinus eranditult hea tuju. Nii tean, et ma ei taha mingil juhul enne seisma jääda kui olen terve listi ära kuulanud. Pleilistiga saad end motiveerida jooksma teatud ajaperioodi — nii kaua kui trenni on vaja teha.

3. Kaaslane — pange telekas kinni ja minge nautige üksteise seltsi tervislikul viisil. Kaaslane on hea motivatsioon eesmärkide täide viimiseks. Leidke iga päev kasvõi pool tundi, kui veate teineteist välja jooksma. Tehke võidu sprinte või trepist jooksu ja hea füüsiline koormus on garanteeritud.

4. Eesmärgi seadmine — pane kirja eesmärk ja sõnasta see võimalikult täpselt. Nt ma jooksen iga päev 30 minutit; ma võtan alla kuu lõpuks 1 kg; ma teen iga päev 10 000 sammu. Kleebi see omale silme ette nt külmkapile, arvuti ekraanile, telefoni taustapildiks, öökapile. Nii on su eesmärk selgelt silme ees ja oleks pettumus lugedes seda eirata.

5. Uued jalanõud ja riided — mine spordipoodi ja osta endale kõige vingem jooksu-set, mida hing ihaldab. Midagi sellist, mida lausa soovid selga panna ja maailmale näidata. Kui mu kapist vaatavad vastu mu lemmikud Adidase püksid ja top ning ukse ees mu lemmikud ultraboost x-id, siis on neid raske mitte selga visata ja teha samm lähemale oma eesmärkidele.