Personaaltreener Rauno Rikberg soovitab: tervislik panniroog rannahooajaks


Personaaltreener Rauno Rikberg soovitab: tervislik panniroog rannahooajaks
Tervislik panniroogBritt Paju

Kauaoodatud rannahooaeg ja püüdlused tervisliku kehakaalu suunas innustavad valima toidusedelisse midagi kerget, kuid samas maitsvat.

Talleggi saadik ja personaaltreener Rauno Rikberg soovitab selleks puhuks kanaroogasid.

Proovi näiteks toidublogija Britt Paju tervislikku pannirooga kanafileest, heldes koguses köögiviljade ja mõnusate ürtidega, mis sobib saabunud suvehooaega kui valatult. Madala kalorsusega hiilgav maitsev panniroog valmib kiiresti ja mis peamine — ei tekita kõhus liigset raskustunnet.

Kana-köögivilja panniroog
450 gr broilerifileetükke
1 sibul
4 küüslauguküünt
1 paprika
10 -15 kirsstomatit
1 baklažaan
1 suvikõrvits
paar tüümianioksa
1 tl hakitud rosmariinilehti
1 loorberileht
4 sl õli
soola, pipart

Puhasta ja tükelda sibul, küüslauk, tomatid ning paprika. Kuumuta pannil 1 sl õli ja kuumuta sibulat-küüslauku keskmisel kuumusel näpuotsatäie soolaga segades umbes 5 minutit. Seejärel lisa tomatid ja paprika. Lisa ka ürdid — tüümianioksad, loorberileht, rosmariin, sega läbi ning kata kaanega.

Teisele pannile lõika baklažaanist suupärased kuubikud ja kuumuta neid umbes 5 minutit õlis, lisa suvikõrvits ja kuumuta veel paar minutit. Vala kahel pannil küpsetatud köögiviljad kokku, sega läbi ja lase kaane all 15 minutit podiseda. Prae tühjaks jäänud pannil kanafileetükid soola ja pipraga, kuni need on küpsed ning lisa seejärel köögiviljadele, sega läbi ja maitsesta. Enne serveerimist eemalda ürdioksad.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare