Masina võimsus ja suurus

Pesumasina võimsust mõõdetakse kilogrammides. Üks kilogramm pesu võrdub harilikult ühe mehe riiete ja saunalinaga. Seetõttu võiks pesumasina võimsust valides arvesse võtta perekonna suurust. Kahele inimesele sobib ideaalselt väike pesumasin. Suuremad pered võiksid seevastu valida masina, mille mahutavus oleks ligikaudu 12 kg. Sel moel oleks võimalik pesta korraga lausa paar voodipesukomplekti. Suurust silmas pidades tuleks mainida ka, et tootjad pakuvad väga suures valikus erinevate mõõtmetega seadmeid. Näiteks võib leida äärmiselt kompaktse pesumasina, mis mahub vannitoa valamu alla. Sellise masinaga ei ole võimalik pesta eriti palju pesu, mistõttu võiks valida endale siiski veidi suurema mudeli. Pesumasinat valides võiks arvesse võtta ka seadme tulevase asukoha. Näiteks kui soovite, et pesumasin asuks köögis, peaks seal olema ka piisavalt ruumi ja võimalus veetorude ühendamiseks.

Funktsioonid ja hind

Kaasaegsetel pesumasinatel on kahtlemata hulganisti funktsioone: madalatel temperatuuridel pesemine, käsipesufunktsioon, eriline funktsioon villaste riiete pesuks, nutikas pesemine, funktsioon, mis valib vastavalt kiududele õige pesukiiruse jne. Jällegi sõltub masina funktsionaalsus inimese vajadustest ja ootustest. Kiire elutempoga inimene vajab kahtlemata masinat, millel on kiirpesuprogramm, mis võimaldab pesu pesta 1530 minutiga. Arvestada tuleb ka garderoobiga. Kui omad palju villaseid riideid, siis tuleks valida masin, millel on olemas villase pesu programm. Kasulik on valida ka masin, millel on võimalik seadistada kellaaega, millal soovid, et masin end tööle lülitaks. Nii on muuhulgas võimalik kasutada öist soodsamat elektritariifi.

Raha säästmiseks ja keskkonna hoidmiseks soovitavad Kaup24.ee eksperdid valida kõrge energiaklassiga masinad: A+, A++ või A+++. Sellist tüüpi seadmed hoiavad kokku nii vett kui ka elektrienergiat. Kõrge energiaklassiga masin aitab suuresti säästa elektri- ja veearvetelt.

Kuhu pesumasin paigutada?

Kõik sõltub maja või korteri planeeringust. Kaasaegsed pesumasinad töötavad üsna vaikselt, mistõttu on täiesti mõeldav paigutada masin ka kööki või koridori. Kõige olulisem on, et pesumasina asetus ei häiriks läbipääsu ning pesu oleks võimalik mugav masinasse asetada ja sealt ka välja võtta.

Jaga
Kommentaarid