Traditsiooniliste kimpude asemel pakuvad lilleseadjad erinevaid alternatiive. Üks neist on söödav kimp. Loojate käes muutuvad õunad, viinamarjad, tšillipipar, brokolid ja isegi kaalikad inimesi rõõmustavateks kimpudeks. Söödavaid kimpe saate valmistada ka ise.

Suhtuge loominguliselt

Loodus on kinkinud meile imelisi ning erinevat värvi puu- ja köögivilju – need võivad olla söögiks taldrikul, kuid ka eriliseks komponendiks kimbus.

Tšillipiprapunane, brokoliroheline või baklažaanililla saab teie kimbus põnevaks lisandiks.

Muidugi ei tohi unustada, et puuviljadest ja köögiviljadest tehtud kimbud ei pruugi eriti kaua säilida, olgugi et kõige mugavam on selliseid kimpe teha just pulga otsa torgatud puu- ja köögiviljadest.

Nagu iga loomingulise tegevuse juures, on tähtis mitte anda alla: esimene katsetus ei pruugi väga edukas olla, kuid kui pingutate ning eksperimenteerite värvide ja vormidega, saab tulemus imeline.

Sellised kimbud sobivad suurepäraselt üllatuseks ülemusele või sõbrale, kes on seni saanud tavalisi lillekimpe.

Internetist võib leida palju teavet selle kohta, kuidas puu- ja köögiviljadest mugavalt ja kvaliteetselt kimpe valmistada.

Kui lillepoes müügil olevate lillede kvaliteet teid ei rahulda, astuge läbi köögivilja- ja puuviljaosakonnast ning valige kimbuks komponente sealt.

Ärge unustage, et kimbu, nagu ka paljude teiste asjade juures on kvaliteet tähtsam kui kvantiteet, nii et kui teie ostukorv on juba puu- ja köögivilju täis, peatuge ning mõelge järele, milliseid värve ja vorme te tegelikult vajate.

Vähemalt kolm aastat kestev õppimine

Rääkides lilleseadest üldiselt, et tohi unustada, et tegemist on kunstiliigi ja omamoodi teadusega.

Ainult siis, kui teil on olemas selle valdkonna põhiteadmised, võib loota, et teie loomingulisus avaldub. Tehnika ja teadmised annavad loomingule tõelise vabaduse.

Lillesalongides võib kohe aru saada, et osa kimpe on teinud professionaalid ja osa on kaupluse müüja kokku sidunud.

Tänapäeval on lillede müük üsna lihtne äri – neid võib lihtsalt hulgi kokku osta, kimpu köita ja maha müüa. Kuid sellises äris ei tasu otsida erilist kunsti ning loomingut.

Kui lilli kasutatakse teadmisi omamata, on tegemist lillede hävitamisega. Lilled on üks ilusamaid looduse imesid. Loodus kingib meile õie ja meie hävitame selle oma ahnusega. Kõigil, kes armastavad lilli, on seda valus vaadata.

Kui valite floristika, tuleb seda õppida terve elu – ainuüksi põhiteadmiste ja -tehnikate omandamiseks kulub vähemalt kolm aastat.

Igal aastal tulevad uued tendentsid, moed ja tehnika. Kui algteadmised on olemas, võib hakata improviseerima, kuid ikkagi tuleb igal sammul tehnikast kinni pidada. Vigu – et kimp torgiks, määriks riideid jne – ei tohi teha ühegi kimbu loomisel.

Ja kui tunnete, et loomingulistest ideedest jääb puudu, on hea pöörduda nende algallika ehk emakese looduse poole.

Ugnė Karaliūnaitė

Jaga
Kommentaarid