Ameeriklased räägivad, mõtlevad ja fantaseerivad seksist ning heidavad selle üle nalja sagedamini, kui sellega tegelevad. See on kurb. Seks on väga nauditav sotsiaalse puhkuse vorm.

Kehakella eksperdina võin teile kinnitada, et seks on palju nauditavam, kui mõlemad partnerid on puhanud. Kas te tõesti soovite seksida ainult hilisõhtul, kui olete üdini väsinud? Loodetavasti mitte, kuigi see võib olla äärmiselt kosutav. Isegi neid, kes on uhked enda kehalise suutlikkuse üle, aitab seks füüsiliselt lõdvestada.

Prantslased nimetavad mehe olekut vahetult pärast rahulduse saamist le petit mort — väikeseks surmaks. Seks pakub ka vaimset puhkust. Olgu erutuse tipul või täielikult rahuldatuna, kirjeldavad inimesed enda meeleseisundit seksi ajal ja järel õnneliku, vaba ning nooruslikuna.

Seksi teadlik kasutamine sotsiaalse puhkuse tehnikana võib anda võimsa ühtekuuluvustunde. Seks kui puhkusevorm osutab veel nii mõnelegi aktiivse puhkuse hüvele. Aktiivse puhkuse võtted on lihtsad. Enamasti puudutavad nad asju, mida te juba sünnipäraselt teha oskate. Aktiivse puhkuse tehnikaid on lihtne selliselt kombineerida, et sotsiaalne, füüsiline ja vaimne puhkus mahuksid ühe lihtsa tegevuse alla. Neil võib olla kaugeleulatuv mõju teie tervisele, elueale ja naudinguile.