Küsimusele, mis on hoidnud Indrek ja Kadi Tarandit õnnelikult juba 26 aastat abielus, vastavad mõlemad just kui ühest suust, et nad pole alla andnud. Indrek lisas ka onult õpitud elutarkuse: “Mu onu Juhan Viiding ütles, et abielu ei liigu iseenesest, tuleb ka vaeva näha. Ei ole nii, et võitsid loterii, pead natuke ka pingutama. Ei ole mõtet käega lüüa.” Ta lisas: “On vaja pingutada, ei tohi käega lüüa. Ma ei taha arvutada teisi — ma olen oma hea sõbra kõigis neljas pulmas ja kolmes lahutuses osalenud. Pere toimimisel on võimatu öelda, et üks universaalne mudel on parem kui teised. Meie mudel on toiminud, aga ma ei läheks teisi õpetama, mis on õige.“

Teiseks oluliseks asjaks on võime koos huumoriga läbi elu käia. “Kui mu venda ja mu isa tuntakse kui hea huumorisoonega inimest, siis Kadi paneb neile pika puuga ära,” lisas eurosaadik. “Eks igas elus on omad tõusud, mõõnad, probleemid, haigused, mured. On meilgi olnud väga raskeid aegu. Aga ma arvan et meie retsept on lihtne — omavahel tuleb rääkida,” ütles Kadi.

“Indreku puhul on hämmastav see, et ta suudab raskel hetkel tulla kohe välja positiivse plaaniga,” ütles Kadi Tarand. “Ta ei jää kanagi kuhugi masenduma ja on lahendustele orienteeritud. See aeg, kui Indrek on europarlamendis tööl olnud, olen olnud sisuliselt kolme lapsega üksikema, võõrtöölise abikaasa. See on aeg, kus ma olen pidanud õppima alandlikkust ja abi paluma. Nüüd mul on terve sotsiaalne võrgustik selline, et ma tean kes mulle millega appi tuleb.”