India pealinnas New Delhis paiknev G.B. Road on suurim seksturismist mõjutatud ala, kus nii täiskasvanud naisprostituudid kui ka seksuaalselt kuritarvitatud lapsed söövad, magavad, mängivad ja “töötavad”.

Piirkond asub Delhi kahe suurima rongijaama vahel ja heites sinna esimese pilgu, ei erine see tänav kuidagi tuhandetest teistest 25 miljoni elanikuga linna tänavatest.

Kui aga vaadata lähemalt, on paljude sealsete hoonete aknad trellitatud ning ruumidest paistavad tosinad naised ja noored tüdrukud. Just neid inimesi müüakse seal igapäevaselt seksi eesmärgil.

Ka Indias on bordellid illegaalsed, aga G.B. Road’il on neid kokku pea 80 tükki. Andmete järgi on vähemalt üks kolmandik seal elavatest tuhandetest prostituutidest just lapsed.

Viimase kümne aasta jooksul on India majandus liikunud tõusvas joones, aga sellega koos on kasvanud ka lapsprostituutide arv. Kui viimane arv järjest tõuseb, siis ärakasutatud laste vanus muutub aina nooremaks — keskmine vanus, mil see esimest korda juhtub, on 9-12 eluaastat.

Paraku toovad just kõige nooremad tüdrukud kõige rohkem raha sisse ning tihti neid ostetakse või meelitatakse prostituudiks. Kui nad on juba lõksu püütud, hoitakse neid aastaid vangistuses, kus nad peavad taluma kohutavat füüsilist ja vaimset ärakasutamist kuni nad on omadega katki ja alluvad enda "omanikele" täielikult.

India seaduse järgi võivad inimesed, kes alaealisega seksuaalvahekorda astuvad, riskida kuni 10 aastaks vangi sattumisega, aga reaalsuses rakendatakse seda väga harva. 2015. aastal lõppes kõigest 55 sellist juhtumit süüdimõistmisega.

Iroonilisel kombel asub India parlament kõigest kolme kilomeetri kaugusel G.B. Road’ist ja selle tänava lähedal asub ka politseijaam. Abi aga jääb saamata just korruptsiooni, ükskõiksuse ja hirmu tõttu.

Allikas: Rex Features