Meie modernses ühiskonnas peavad nii mehed kui naised oma mehelikku energiat kõrgelt arendama, et ärimaailmas ellu jääda. Kahjuks peab mehelikus energias naine töökohal taluma, et mehed kohtlevad teda kui meest. See tähendab, et teda kirutakse ja aasitakse nagu teisigi sõpru. Mehed võivad olla omavahel väga otsekohesed ja järsud. Mees võib öelda oma parimale sõbrale: „Ära ole idioot. See on kõige tobedam asi, mida ma kunagi kuulnud olen.” Meheliku kommunikatsiooni üks pool on endastmõistetavad sõjasuhted, väljakutsed endale ja teistele. Kui sul ei ole midagi selle vastu, et sinusse suhtutakse nagu mehe teisikusse, siis võid sa vabalt olla oma mehelikus energias. Sind koheldakse kui kaassõdalast, kuigi mõnda meest naissõdurid häirivad.

Kui sa töö edukuse nimel püüad olla mehelik, aga sisimas oled väga naiselik, on mõnel mehel sinuga töö juures väga raske suhelda. Need mehed tunnetavad sinu loomulikku veetlevat naiselikku energiat, kuid samas tunnevad ka sinu mehelikke relvi. Kui mees tahab sinusse suhtuda kui töökaaslasesse, mitte kui naiseliku energia allikasse, peab ta välja lülitama oma tundlikkuse sinu naiseliku energia vastu.

See, et naiselt oodatakse mehelikku käitumist, on nüüdisaegne fenomen. Enne seda olid meeste ja naiste tööalad tihti rangelt lahutatud. Sellise jaotuse lõpptulemuseks oli see, et mõlemal sool oli oma kindel roll ning inimestelt nõuti jäikade stereotüüpide järgimist. Selline rollijaotus on aga väga taunitav, sest meestel ja naistel peavad olema kõiges võrdsed võimalused. Kõik on vabana sündinud.

Viimased kolmkümmend aastat on naised silma paistnud kõrgelt tasustatud töökohtadel, mis enne olid meeste pärusmaaks. Aga selline töö mõjub intiimsuhetele. Tööpäeva lõpul on raske vabaneda päeva jooksul kuhjunud mehelikust energiast.

Kujutle, et oled kogu päeva keerelnud kihutavas ärimaailmas. Sa pead tegema kiireid otsuseid ning jagama korraldusi. Kui kell lööb kuus, pole kerge sõrmi nipsutada ning kohe säravaks jumalannaks ja naiselikuks naiseks muutuda. Raske on vabaneda päeva jooksul kogunenud mehelikust energiast. See on põhiline põhjus, miks seksuaalne polaarsus intiimsuhtes võib kergesti kaduda, kui nii mees kui naine töötavad kohal, mis nõuab mehelikku energiat.

Kas koos naistega töötamine mõjub minu mehele laostavalt?

Kujutle meest, kes kohtleb terve päeva tööl naisi kui seksuaalselt neutraalseid seltsimehi. Pärast tööpäeva lõppu tuleb ta koju oma naise juurde. Ta on veetnud kaheksa tundi oma seksuaalsust ning seksuaalseid emotsioone tagasi hoides. Koju sinu juurde jõudes ei ole ta eriti tundlik. Ta on pigem suletud ja tüdinud. Suurem osa mehi on iga päev kütkestatud paljudest oma naistöökaaslastest. Meeste vastus naiselikule energiale on tihti seksuaalne huvi. See ei ole niivõrd vaimne valik kui kaasasündinud kehaline polarisatsioon. Ka naised tunnetavad seda polarisatsiooni, kuid neil ei ole see nii seksuaalne ja suunatud. Kujutle, et sa istud ja vestled sõbrannadega ning tuppa astub tõeliselt hea välimusega võimukas mees. Sinu naiselik energia süttib. Sinu kehahoiak muutub. Isegi sinu hingamine võib olla vastuseks mehelikule energiale. Meestel on samane vastureaktsioon naiselikule energiale, kuid tihti sisaldab see seksuaalset külgetõmmet. Kui mehed istuvad isekeskis, räägivad nad palju naistest — naiste kehast, seksikusest ja atraktiivsusest. Enamik meestest ei alistu oma sagedasele seksuaalsele ihale. Tegelikult piirab suurem osa mehi oma seksuaalset aktiivsust ka oma partneriga koos olles. Suur protsent mehe seksuaalelust koosneb seksuaalfantaasiatest teiste naistega.

Naisena sul ilmselt pole sisevõitlusi, mis tekivad sellest, et sa tahaksid minna voodisse tosina mehega, keda sa iga päev näed. Mõned naised tahaksid, kuid mitte enamik. Aga paljud mehed tahaksid küll. Seda võib olla raske välja selgitada, sest väga vähesed mehed tahavad seda naisele tunnistada. Oma kõige salajasemates unelmates on enamik mehi polügaamsed.

Suurem osa mehi veedab osa oma päevast maha surudes oma seksuaalsust, tundeid ning loomupärast mehelikku vastureaktsiooni naistöökaaslaste naiselikule energiale. Kui sinu mees töölt koju tuleb, on tal raske sind oma suure armastusega jalust rabada. Ta on pidanud terve päev maha suruma oma vastureaktsiooni naiselikule energiale. Ta on naiselikkusele selja pööranud.

Ning isegi kui see on poliitiliselt, majanduslikult ja sotsiaalselt positiivne, et meestel ja naistel peavad kõigil positsioonidel olema võrdsed võimalused, õõnestab see intiimsuse tundelisust ja seksuaalelu. Kui palju sinu tööajast hõlmavad õrn flirt ning armsad komplimendid? Seksuaalne energia levib õrnalt meeste ja naiste vahel peaaegu kogu aeg.

Neid probleeme ei olnud, kui meestel ja naistel olid kindlad eraldatud töövaldkonnad. Aga täna elame me teistsuguses ajas ja peame õppima uut moodi elama.