MÜÜT: see on valus

Tõde: anaalseks ei pea ilmtingimata valus olema. Sageli seda lihtsalt tehakse valesti. Paljude naiste arust on see vapustavalt nauditav ja mõned on anaalseksi käigus isegi orgasmini jõudnud. Alustage rahulikult võttes esmalt appi väiksemad mänguasjad või näpud ja kasutage palju libestit ning valu on viimane asi, mis teil mõtetes on.

MÜÜT: kui see teeb korra haiget, on see alati valus

Tõde: proovisid seda kunagi ja see oli väga valus? Käskisid oma partneril lõpetada ja lubasid, et sa ei tee seda endale enam mitte kunagi? Sa ei pea oma tagumist ust sulgema lihtsalt sellepärast, et sul on olnud 1-2 negatiivset kogemust. Paljud neist kogemustest ongi põhjustatud just sellest, et te ei võtnud asja rahulikult ega kasutanud libestit. Lisaks jagame sinuga veel üht suurepärast nippi, kuidas lõõgastuda: kui stimuleerid samal ajal kliitorit trumpab see valu üle.

MÜÜT: ainult litsakad naised nõustuvad anaalseksiga

Tõde: oled alati kuulnud, et ainult pahad tüdrukud on nõus anaalseksi proovima, aga reaalsuses on see number üks tabu, mida heteroseksuaalsed paarid tahaksid proovida. Kõik neist ei saa ju olla litsakad. Tegemist on lihtsalt loomuliku uudishimuga.

MÜÜT: anaalseks päästab su voodielu

Tõde: mõndade meeste silmis on anaalseks justkui midagi jumalikku ja kättesaamatut ning kui neil õnnestuks oma naisi veenda seda proovima, avaneks ehk veel mõnigi uks. Tegelikult tuleks igasugused probleemid, mis teie voodieluga aset leiavad, lihtsalt täiskasvanud inimeste kombel läbi rääkida ning kui naine tunneb siis lõpuks, et ta on valmis eksperimenteerima, tasub seda ka teha. Kui ta teeb seda ainult seetõttu, et kardab oma meest kaotada, ei naudi ta seda igal juhul.

MÜÜT: su mees ei austa sind hiljem

Tõde: ta sai, mis ta tahtis ja nüüd ta enam sind ennast ei tahagi? Tõenäoliselt selliseid asju juhtub, aga siin ei pruugi olla süüdi anaalseks, vaid lihtsalt see, et ta ainus eesmärk oligi sinuga seksida.

MÜÜT: see on ohtlik

Tõde: igasugune “valesti” seksimine võib lõppeda õnnetusega. Mõtle sellele: kui su vagiina on kuiv ja te ei kasuta libestit, võid end sealt alt rebestada. Sama asi võib juhtuda ka anaalseksi puhul. Selleks ju ongi libesti loodud.

MÜÜT: te ei pea kondoome kasutama

Tõde: see müüt tuleneb sellest, et anaalseksi käigus pole ohtu rasestuda, aga rõhutame veel — see on vale! Paljud suguhaigused, nagu klamüüdia, gonorröa ja HIV, võivad ka päraku kaudu levida.

MÜÜT: kui sa korra järele annad, siis su mees tahabki ainult seda

Tõde: muidugi meeldib meestele, et pärakus on kitsam kui su vagiinas, aga enamus mehi ei suuda ka viimasest loobuda.

MÜÜT: su pärak venib välja

Tõde: täpselt nii nagu jutud selle kohta, et vagiina venib peale sünnitamist igaveseks välja, pole tõsi, ei nõustu me ka selle müüdiga. Regulaarne ja tervislik anaalseks sellist asja kohe kindlasti ei põhjusta.

MÜÜT: see on räpane (sõna otseses mõttes)

Tõde: see on tõenäoliselt üks suurimaid müüte, mis anaalseksi kohta levib. Sinu pärakus ja pärasoole alumises osas on aga väga vähe väljaheiteid, mistõttu pole seal üldse nii räpane, kui sa arvad. See ei tähenda, et sa peaksid pärakust otse tuppe liikuma, sest tegemist on siiski erinevate keskkondadega ja see võib vagiinat ärritada.

Allikas: Cosmopolitan