"Kurgi puhastuskuuri" pooldajad väidavad, et kui koorida ära terve kurk ja keerutada seda vagiina sees, liikudes sisse ja välja, siis see puhastab tupe seest ära. Lisaks väidavad nad, et see taastab vagiina loomuliku pH taseme ja jätab sinna alla ka meeldivalt värskendava aroomi.

Internetis levib mitmeid puhastuskuuri läbiviimist õpetavaid videoklippe ja tundub, et inimesed päriselt teevad ka seda enda kehadega.

Paraku ei tee me hetkel tõepoolest nalja, sest mõned Gigi jälgijad on puhastuskuurile väga pühendunud. "Ma olen maganud kurk sees ja lõhnan ärgates nagu oleksin spaas," kommenteeris üks inimene. "Teen seda kord kuus paar päeva järjest pärast menstruatsiooni. Ma polnud kindel, kui tihti seda tegema peaks, aga see on niivõrd värskendav," ütles teine.

Dr Jen Gunter aga väidab, et see pole mitte ainult hea salatimaterjali raiskamine, aga sel võivad olla ka negatiivsed tagajärjed naiste tervisele. Tema sõnul on olemas mitmeid põhjuseid, miks kooritud kurk siiski vagiinat ei puhasta: esiteks, vagiinad ei ole räpased ja teiseks, proovides vagiinat puhastada, te hoopis kahjustate seda.

"Idee, et vagiina vajab üldse puhastamist, olgu siis kurgi või spetsiaalsete puhastusvahenditega, on sama nagu naistevihkamine oleks kehastunud tervishoiuks ja mina seda taluda ei kavatse," kirjutab Gunter oma blogis. "Vagiinad ei ole räpased!"

Seega, jätame kurgid siiski söömiseks, või mis?