Nimelt väidavad mõned eksperdid, et tualettpaberi kasutamine on ebahügieeniline ja isegi tervisele kahjulik.

Kuidas see võimalik saab olla?

Suure tõenäosusega soovid, et me seda sulle ei kirjutaks, aga vetsupaberit kasutades ei pruugi sa oma peput korralikult puhtaks saada, mistõttu pole tegemist just eriti efektiivse puhastusviisiga.

Väljaheite jäägid võivad aga tekitada erinevaid terviseprobleeme nagu pärakulõhesid või ebameeldivaid kuseteede infektsioone.

Kuidas edasi?

Raamatu “The Big Necessity: The Unmentionable World of Human Waste and Why It Matters” autor Rose George’i sõnul peaksime tualettpaberi asemel kasutama pepu puhastamiseks hoopis bideed või hoopis niiskeid beebisalvrätte.

“Mind teeb nõutuks mõte, et miljonid inimesed kõnnivad ringi räpaste pärakutega, kuigi mõtlevad ise, et nad on puhtad,” väitis George. “Tualettpaber liigutab kakat, aga ei eemalda seda. Sa ei peseks end ju kuiva rätikuga, miks sa siis arvad, et kuiv tualettpaber teeb su puhtaks?”

Bidee pole mitte ainult loodussõbralikum lahendus, aga see ka puhastab paremini ja hoiab ära vastikud probleemid, mis mustusega tekkida võivad.

Gastroenteroloog Partha Nandi tunnistas ka, et regulaarne bidee kasutamine vähendab hemorroidide tekkimise riski. “See võib olla kasulik patsientidele, kes kannatavad hemorroidide all, sest tualettpaber ärritab nahka,” ütles ta.

Paneb mõtlema, või mis?

Allikas: The Sun