1. Kui mul juba on üks asi, mis töö ära teeb, siis teist samasugust ma ei hangi

Kõlab loogiliselt ju — sul tõesti ei ole vaja iga köögivilja jaoks erinevat nuga või igasse tuppa eraldi tolmuimejat.

2. Ma ei osta kunagi ühtegi asja lihtsalt ostmisrõõmust

On inimesi, kes raamatupoes hulluks lähevad ja laovad endale kotti viis raamatut, mida nad tegelikult lähiajal läbi lugeda ei jõua. Need jäävad lihtsalt vedelema, sest järgmise raamatupoekülastusega tuleb sealt veel viis raamatut koju.

Vii poest koju ainult see konkreetne asi, mille järgi sa läksid. Loe see üks raamat läbi, kingi edasi või vii taaskasutusse ja alles siis osta järgmine. Nii ei kuhju su elamisse mõttetuid hunnikud, mis sind ennast tegelikult närvi ajavad.

3. Ma ei osta uut kappi või säilituskarpi enne, kui pole olemasolevaid ära koristanud

Selle aseme, et uue sodi jaoks uusi karpe ja kaste osta, tee kõigepealt olemasolevad kapid ja karbid korda, viska ära asjad, mida sul tegelikult vaja pole, ning alles siis, kui tõesti on selgunud, et ruumi on juurde vaja, hangi karpe juurde.

Mida rohkem sul säilitusvõimalusi ja asjade ära panemise kohti on, seda rohkem sodi sul tekib, nii et parem üldse neid võimalusi mitte tekitada.

4. Ostan neid asju, mida ma päriset kasutan, mitte neid, mis sümboliseerivad mu “uut elu”

Inimesed tahavad välja näida paremad kui nad tegelikult on, seetõttu vedelevad jogurtimasinad ja smuutiblenderid pea igas kodus kapinurgas, aga kasutatakse neid üliharva või üldse mitte.

Teine levinud viga on see, et ostetakse kaks numbrit väiksemaid rõivaid, lootuses sinna kunagi sisse mahtuda. Tavaliselt see siiski ei õnnestu.

Nii et ela parem hetkes ja osta asju vastavalt sellele, kes sa praegu oled, mitte sellele, kelleks sa kunagi saada tahad.

5. Ma ei allu sooduspakkumiste võlule

Paljud inimesed kasutavad oma kodu laoruumina ja ostavad soodukatelt kokku asju, mida neil kunagi võib vaja minna — näiteks šampooni, tualettpaberit, seepi jne. Olgem ausad, tänapäeva maailmas ei ole võimalik, et sa ei saa poest šampooni või aknapesuvedelikku, kui need sul otsa peaks saama. Pole mingit põhjust koguda koju aastavaru kaupa ja siis ise ruumikitsikuses elada.

Allikas: Good Housekeeping