1. Sageli tundub meile, et elu on ebaõiglane. Rasked ajad ja keerulised asjaolud võivad kaasa tuua endas kahtlemise ja meeleheite. Ma saan sellest igati aru. Kuid piiblis seisab: „Pidage seda lausa rõõmuks, kui te satute mitmesugustesse kiusatustesse.“ Seda õppetundi oli mul aastaid raske mõista. Lõpuks sain sellest aru ning saan läbi enda kogemuse aidata teil näha, et suurem osa raskusi, millega silmitsi seisame, pakuvad meile võimalusi avastada, kelleks me oleme loodud ja milliseid oma andeid tuleks jagada, et teised sellest kasu saaksid.

2. Kui oled üks neist paljudest inimestest, kellel on iga päev raske, pea meeles, et mind ootas raskuste taga elu eesmärk. Ja see on osutunud palju, palju, palju enamaks kui miski, mida oleksin iial suutnud ette kujutada.

3. Sul võivad rängad ajad ees seista. Sa võid kukkuda ja tunda, et sul ei jätku taas püsti tõusmiseks jaksu. Ma tean seda tunnet, sõber. Me kõik teame. Elu pole alati kerge, aga raskusi ületades me saame tugevamaks ja oleme oma võimaluste eest tänulikumad. Tegelikult on tähtsad elud, mida sa oma teekonnal puudutad, ja see, kuidas sa oma rännu lõpetad.

4. Mina olen kirjade järgi võimetu, aga tegelikult annab jäsemete puudumine mulle võimekuse. Minu ainulaadsed katsumused on kaasa toonud ainulaadsed võimalused jõuda paljude hädasolijateni. Kujuta siis ette, milleks sina võimeline oled!

5. Minul on valik. Sinul on valik. Võime pettumuste ja puuduste üle tusatsema jääda. Võime valida kibestumise, viha või kurbuse. Või raskete aegade ja haavavate inimestega silmitsi seistes olukorrast õppida ja edasi liikuda, haarates endale vastutuse omaenda õnne eest.

6. Sa oled kaunis ja väärtuslik, väärt rohkem kui kogu maailma teemandid. Sina ja mina sobime täiuslikult olema need, kelleks meid on loodud! Sellegipoolest peaks meie eesmärk olema veelgi paremaks inimeseks saamine ja suurelt unistades piiride nihutamine. Sellel teel on vaja kohaneda, sest elu ei ole alati roosiline, kuid see on alati elamist väärt. Mina tahan sulle öelda, et ükskõik, mis olukorras sa oled, nii kaua, kui sa hingad, pead sa oma panuse andma.

7. Ma ei saa sulle kätt lohutavalt õlale panna, aga saan südamest rääkida. Ükskõik kui ahastamapanev su elu tundub, lootus püsib. Ükskõik kui halb su olukord näib, ees on paremaid päevi. Ükskõik kui kohutavad su asjalood tunduvad, sa suudad sellest üle olla. Muutuste soovimine ei muuda midagi. Otsus kohe tegutsema asuda muudab kõike!

8. Mõned vigastused paranevad kiiremini, kui end edasi liigutad. Seesama kehtib tagasilöökide kohta elus. Võib-olla kaotad töö. Mõni suhe ei pruugi laabuda. Võib-olla kuhjuvad sul arved. Ära pane elu ootele, et saaksid ainult kunagise valu ebaõiglusele mõelda. Otsi selle asemel viise, kuidas edasi liikuda. Võib-olla ootab sind mõni parem töö, mis on nauditavam ja pakub rohkem rahuldust. Võib-olla oli su suhtele raputust vaja või on sinu jaoks keegi parem. Võib-olla inspireerivad majanduslikud raskused sind otsima uusi loovaid viise, kuidas raha säästa ja rikkust koguda.

9. Julge oma unistuste poole püüelda ja ära kunagi kahtle oma võimes saada hakkama iga raskusega, mis su teele tulevad.