Kogus: 12 tk

Põhi:

  • 60 g mandlijahu
  • 100 g gluteenivaba jahusegu
  • 0,5 tl söögisoodat
  • 0,25 tl soola
  • 1tl kaneeli
  • 2 muna
  • 0,5 tl õunaäädikat
  • 1 dl agaavisiirupit
  • 50 g toorjuustu
  • 100 g riivitud porgandit
  • 100 g rabarberit

Täidis:

  • 200g rabarberit
  • maitse järgi pruuni suhkurt
  • 1 sl tärklist

Kreem:

  • 150 g Laktoosivaba vahukoor
  • 50 g Pruun suhkur
  • 200 g Laktoosivaba Cream Bonjour
  • 120 g Laktoosivaba kohupiimapasta
  • 100 g kahvliga purustatud maasikaid

Kaunistuseks värskeid maasikaid!

Mida teha?

Kuumuta ahi 180 kraadini. Sega omavahel mandlijahu ja gluteenivaba jahusegu, sooda, sool ja kaneel. Vahusta munad, lisa äädikas ja agaavisiirup ning mikserda hulka toorjuust. Sega kõik kokku, lisa peene riiviga riivitud porgand ja hakitud rabarber. Tõsta tainas lusika/kulbi abil õliga määritud muffinivormidesse ja küpseta 20-25 minutit.

Valmista täidis. Keeda rabarberit kuni see on pehme. Keetmise ajal lisa ka pruun suhkur rabarberile. Sega tassis tärklis külma veega. Lisa vee ja tärklise segu rabarberile ja lase pakseneda.

Uurista jahtunud muffinite sisse augud ja täida need täidisega.

Valmista kreem. Vahusta laktoosita koor suhkruga. Sega hulka ülejäänud komponendid ja vahusta kergelt korraks veel läbi.

Kaunista koogid pritskoti abil kreemiga ning kaunista maasikatega.

PS! Tartust alguse saanud ülipopulaarne Tassikoogid avas eile, 18. juulil Tallinna vanalinnas aadressil Olevimägi 11 oma teise kohviku. Vaata galeriist, kes kohvikut avamas käisid!