Number 13 on ajalooliselt peetud ebaõnne tähistavaks ning on kõrghooneid, kus 13. korrust ei ole, hotelle, kus number 13 tuba on vahele jäetud ning lennufirmasid, kes oma lennukites istmeridade tähistamisel seda numbrit ei kasuta.

Kui 13. kuupäev satub veel olema ka reede, siis on paljud inimesed täiesti hirmunud ning eelistavad ebaõnne vältimiseks jääda koju teki alla. On arvutatud, et ainuüksi USA majandus kaotab igal aastal nende “ebaõnnepäevade” tõttu 700-800 miljonit dollarit. Otsene rahaline kahju tuleb seetõttu, et teatud inimesed keelduvad sellel kuupäeval reisima, minema poodidesse või mingeid äritehinguid tegema.

13. ja reede kartus on endale saanud ka väga ametlikult kõlava pika ja lohiseva nime: triskaidekafoobia.

Kui sa parasjagu triskaidekafoobid ei ole, siis on vähemalt USA-s eristumas kolm väga konkreetset valdkonda, kus tarbijana on võimalik oma raha teiste ebausu tõttu palju kokku hoida.

Tattoosalongid on juba aastaid 13. ja reedet oma kampaaniates jõuliselt ära kasutanud ning pakkunud konkreetseid ja odavaid diile lihtsamatele töödele.

Reisimine on samuti üks valdkond, kus annab raha kokku hoida, sest ühe temaatilise uuringu kohaselt langeb 13. ja reedel lennureisijate hulk võrreldes teiste sama kuu päevadega koguni 44%. Samas, on ajalooliselt 13. ja reede olnud lennureisijate jaoks tunduvalt turvalisem kui teised päevad.

Odavamalt peaks saama ka abielluda ning seda nii 13. kuupäeva tõttu kui ka seepärast, et vähemalt USA statistika kohaselt peetakse 10-st pulmast 7 laupäeviti. Ruumide rent, toitlustus ning muude teenuste kulu pealt on kergem säästa, kui nõudlus konkreetsel päeval on tunduvalt madalam.

Kui teil parasjagu pole soovi oma nahka kaunistada, lennukiga sõitma minna või abieluranda sõuda, siis järjest enam on ka jaekaubandus hakanud seda kuupäeva oma kampaaniates ära kasutama ja pakutakse 13% allahindlust nii füüsilistes poodides kui veebikauplustes.

Allikas: kodus.ee