1. Sellest ei ole mingit kasu, kui ütled talle, et ära mõtle üle. Samahästi võid tal keelata hingamise või kõndimise.

2. Temaga suheldes on selgus ja konkreetsus hästi olulised. Räägi lühidalt ja arusaadavalt, ausus ja läbipaistvus on väga tähtsad.

3. Su sõnad peavad käima kooskõlas su tegude, välimuse, väärtuste ja identiteediga. Vastasel juhul hakkab ta kõiges kahtlema. Ta peab teadma, et sa oled see, kes väidad end olevat.

4. Ole teie suhtes enesekindel. See peegeldub ka su partnerile. Kui sina suudad teie suhte osas ülemõtlemise lõpetada, on ka temal seda lihtsam teha.

5. Ülemõtlejad on oma pideva paanitsemise tulemusena tihti stressis ja nad vajavad enda kõrvale inimest, kes aitab neil asjade helgemat poolt näha.

6. Ülemõtlejal on raske pühenduda. Ta on selleks suuteline, aga vajab pikemalt aega. Kiirustamine põhjustab talle veelgi ärevust ja kahtlusi.

7. Julgusta teda oma mõtteid valju häälega välja ütlema. Kui ta ise kuuleb oma mõtteid, on tal lihtsam rahuneda ning ta ajul kiiremini end ühelt teemalt teisele lülitada.

8. Ülemõtleja märkab ja hindab kõiki häid ja toredaid asju, mida sa tema heaks teed. Mistõttu oskab ta ka sind paremini hinnata.

9. Ülemõtlejat on väga lihtne endast välja viia. Ta vajab aega ja rahu, et uut infot või olukorda seedida.

10. Ülemõtlejat ei ole eriti lihtne tema enda mõtete keerisest välja juhtida. Kui sul see siiski õnnestub, siis võid end õnnitleda — sa oled ühe päris suure asjaga hakkama saanud.

11. Nad vajavad rohkem aega planeerimiseks, et end turvaliselt tunda. Spontaansus ei ole nende teema kohe üldse mitte.

12. Püüa mitte närvi minna, kui ülemõtleja vajab pidevalt julgustust ja kinnitust.

13. Ülemõtlejad keskenduvad KÕIKIDELE detailidele. Püüa sellega leppida ja toime tulla, sest ta peab teadma tõesti absoluutselt kõike, et end mugavalt ja turvaliselt tulla.

14. Neil ei ole suuremat võimu oma aju töömustrite üle kui sul oma võime üle näha värve või viisi pidada.

15. Ülemõtleja küsib väga palju rohkem küsimusi kui teised. Need võivad tunduda süüdistamisena, aga see on lihtsalt tema viis veenduda, et kõik on õige ja korrektne. Ta vajab lihtsalt rohkem infot.

16. Nende aju mängib neile niigi palju trikke ja neil ei ole vaja, et sina oma panuse annaks.