Pühadetoit: mahlane searibi
Osale retseptivõistlusel: Maxima katab pühadelaua: saada meile oma jõuluretsept ja võida 100eurone auhind!
Vaja läheb ribiliha koos ribikontidega
kartul
kaalikas
porgand
sojakaste
ürte
sool
paar küüslauguküünt
Külma kastme jaoks:
maitsestamata jogurt
või lahja hapukoor
värske till
sool
Kogused sõltuvalt inimeste arvust
1 inimese kohta u. 3 ribi., 2 kartulit, 1 porgand, paar viilu kaalikat.
Kartulid koori ja lõika pooleks
porgandid koori ja lõika neljaks
Kaalikas lõika neljaks ja sealt igast tükist u 1cm paksused seibid
Lõplikuks küpsetamiseks kasutame ahjupotti (sobib malmpott, mida saab kasutada praeahjus)
Pruunista ribiliha pannil mõlemalt poolt.
Pruunista ka tükeldatud porgad ja kaalikas õrnalt samal pannil
Maitsesta veidi soolaga
Aseta kartulid, porgandid ja kaalikas ahjupotti ja aseta sinna peale liha
raputa lihale peale veidi soola, ja veidi sojakastet, lisa ka 2-3 näputäit ürdisegu.
Täida ahjupott 1/3 osas veega, kata kaanega ning pane praeahju, u. 200 kraadi juures.
Mina lisasin liha maitsestamiseks enne ahju panemist veel ka datlimoosi.
Aegajalt võid võtta prae välja ahjust ja liha kasta (võtad sedasama leent, mis potis ja kastad liha sellega üle). Kui vesi peaks "kaduma", lisa seda juurde.
Kokku läheb praega aega täpselt niikaua kuni kartul on pehme.
Kui kõik on valmis, tükelda kõige peale küüslauk ja jäta kõik kaane alla maitsestuma.
Kõrvale sobib hästi külm kaste maitsestamata jogurtist või hapukoorest, mis on maitsestatud soola ja tilliga
Tervislik ja maitseb hästi.