Kuid alustame nõudmistest.
Jelena reeglid:
Kirsid kompotiks, puud riita ja pojaga kalale.

Eneli reeglid:
Lapsed enne pimedat magama, süüa hakkavad tegema mehed ja Sergei keskendub tööotsimisele.
Mees ühmab seepeale vaid, et "aga sina lähed siis metsa mustikale". Mustikate müügiga teenib töötu pere raha.
Vaata, mida Eneli räägib oma videopäevikus Sergei ja poiste töötegemisest

"Rahapuudus tekitab muid muresid, otsi tööd aktiivsemalt ja ära võta nii külmalt oma töötust ja tööotsimist," soovitab Eneli.
Sergei on murdmatu: "Ma olen neid vaadanud küll ja tean, et ainult naised saavad välismaale tööle."
Omaette teema ja suisa sõnavahetus sünnib seekord keeleprobleemist.

Viimati käis Sergei oma naisega väljas 20 aastat tagasi, Enelile näitab mees end vaid paremast küljest ning viib naise koos lastega Peipsi äärde puhkama. Isegi eesti keelt hakkab Sergei lõpuks Eneliga kahekesi olles rääkima.

Jelena käib Toomase ja lastega Munamäel ning sõidab Lõuna-Eestis ringi. Lõpuks tunnistab naine, et kardab kohutavalt kojusõitu.
Et naist lohutada, korraldab Toomas kodus aiapeo. Leena loodab, et tema eesti keelt ja perenaiseoskusi osatakse hinnatakse. Aga mis eestlane ei suuda oma matslust sugugi vaka all hoida.

"Teine reegel on täidetud, aega läks 51 minutit," teatab Jelena vahetus-tütreke kuuri uksel seistes võidukalt.
Eneli videopäeviku vahendusel näeb vaataja, et Sergei oskab ka midagi teha. Näiteks netist tööd otsida.
Elu peredes tundub sujuvat, isegi harmooniline.

Kuid siis tuuakse mängu 15 000 krooni. Mõlemad vahetusemad saavad omanimelised pangakaardid, mis kehtivad kaks päeva ja millelt ei tohi sularaha välja võtta. Kõik kaarditehingud tuleb tšekkidega tõestada. Ja siis see algab — kirglik kulutamine.

Sergei vihastab reegleid kuuldes ja süüdistab oma seaduslikku naist Jelenat. Sest on kindel, et tema ussist naine on kindlasti Eneliga raha osas plaane teinud. Ei saa ju ometigi olla nii, et temal jäävad nüüd purjuspeaga tekitatud avariitrahvid maksmata. Ning isegi kalastusvarustusest tuleb loobuda. Pahameeletorm tõuseb kiirelt.

Kõigepealt läheb Sergei tülli Juliaga, seejärel helistab mees aga Jelenale ning avaldab väljendeid valimata oma pahameelt. Jelena on nii nördinud telefonikõnest ja mehe suhutumisest, et ährvadab lastega hoopis Tallinnasse kolida.

Kuidas aga raha kulutada?
Eneli esimene soovitus on majja tuua veevärk. Materjalid ju olemas. Paraku jääb see maja saate lõpuks siiski veevärgita. Elagu automaatpesumasin!
Jelena ja Toomas aga jõuavad kulutamise osas kokkuleppele: maja soojustamise eeltöö võib alata.

Ja siis minnakse poodi. Mida aga Eneli ja Enar ning Jelena ja Toomas poest kokku ostavad?

Toomase peres veedetud aeg on Jelenale olnud puhkuse ja silmade avanemise aeg. "Mulle tundub nüüd, et ma elan õiget elu. Nüüd on minu aeg," ütleb naine ja tunneb, et raadiost kõlav laul räägib täpselt tema elust.

AVALDA ARVAMUST: Mis muutus perede jaoks pärast saadet ja millised emad koju tagasi tulid?