Rehve on võimalik liigitada hinna ja brändi järgi ning ka selle alusel, kas need on mõeldud kasutamiseks talvel või suvel. Talverehvid jagunevad omakorda naast- ja lamellrehvideks. Veel on võimalik valida enda sõidukile universaalrehvid, mida on võimalik kasutada aastaringselt. Ehkki viimane variant tundub nii mõnelegi juhile väga atraktiivsena, on eksperdid universaalrehvide kasutamise osas teisel arvamusel. Nende sõnul oleks parim lahendus kahed erinevate omadustega rehvid – suviseks ja talviseks ajaks –, et oleksime valmis aastaajale omasteks ootamatusteks.

Ettevalmistus ei suju aga iga kord nii, nagu sooviksime. Rehvide vahetamisega oodatakse sageli liiga kaua ja teeolude järsul halvenemisel kipub seega rohkem õnnetusi juhtuma. Tihti kasutatakse samu rehve ka liiga kaua, mistõttu turvise muster kulub ja sõiduki stabiilsus kannatab.

Kui rehvide vahetamise tagajärjel on sõiduki juhitavus halvenenud, tuleb viivitamatult ühendust võtta spetsialistidega, kes aitavad tuvastada võimalikke probleeme.

Rehvid ja nende hoiustamine. Mis juhtub aga siis, kui sul puudub võimalus rehvide hoiustamiseks? Probleemile pakuvad lahendust teenusepakkujad, kes hoiustavad rehve fikseeritud tasu eest kindla aja jooksul. Korteris või väikeses majas elades on rehvidele koha leidmine paras pähkel ja tihtipeale ei leidugi ühtegi sobivat paika.

Kuidas leida sobiva suurusega rehvid? Suurus on märgitud rehvi küljel. Õige suuruse valimine on tähtis, sest vale suurus võib tingida ka vale spidomeetrinäidu. See omakorda võib nii mõnelgi juhul viia sind politsei kiiruskaamera huviobjektiks.

Tähtis on ka rehvirõhu kontrollimine, sest see mõjutab sõiduki juhitavust, manööverdamisvõimet, pidurdamist ja kütusesäästlikkust. Vale rõhuga rehv kulub kiiremini ja võib liiklemise ohtlikuks muuta. Liiga suure rehvirõhu korral võib väheneda ka rehvi ja teepinna haarduvus.

Auto „kingade” vahetamine on iga-aastane väljakutse. Nende valimine ei pea aga tingimata stressi tekitama. Vaheta rehvid õigeaegselt ning kontrolli regulaarselt nende näitajaid ja omadusi – nii hoolitsed enda kui ka kaasliiklejate ohutuse ja tervise eest.

Jaga
Kommentaarid