NIPP: Siin retseptis on kasutatud juba grillitud linnuliha. Tasub meelde jätta, kui eelmisel päeval on grillimisest liha üle jäänud.


0,5 avokaadot
250 g Rannamõisa linnuliha
0,5 suurt pirni
2 peotäit erinevaid salatilehti
2 tl tilli, hakituna
2 sl õhukesi selleriviile
2-3 sl tillimajoneesi
soola, pipart

Tillimajonees:

1 toasoe muna
2 tl sidrunist pressitud mahla
0,5 tl mett
1 tl mahedat sinepit
kimp värsket tilli
soola, pipart
ca 2 dl  õli (oliiviõli ja päevalilleõli pooleks)

Majoneesi valmistamiseks pane retsepti 5 esimest komponent purki, lisa pisut soola ja piprt. Mikserda segu minutijagu, kuni see paksenema hakkab, seejärel vala tasapisi juurde (ise mikserdamist jätkates) juurde õli. Mikserda seni, kuni majonees on kreemjas. Maitsesta vajadusel.
Tükelda avokaado, linnuliha ja pirn. Sega need kokku ülejäänud ainetega. Maitsesta soola ja pipraga ning söö kohe.