Ülekõige armastab Norra kokk valmistada roogi mereandidest ning neid pakub ta ka 12.-17. augustil toimuva Dinner in the Sky (http://www.dinnerinthesky.ee/esileht/) raames Kunstiakadeemia väljakul 50 meetri kõrgusel toiduelamusel.

Naisteka lugejatega jagame Geir Skeie magustoidu retsepti, mis vaarikahooajal sobib ideaalselt koduseks katsetamiseks.

Vaarikas erinevates variatsioonides

Valge šokolaadi kreem:

2 lehte želatiini
250 g vahukoort
150 g valget šokolaadi
250 g kohupiima
1 tl kardemoni

Lisa želatiin külma vette pehmenema. Sulata šokolaad vesivannil. Kuumuta vahukoor kardemoniga, hoolikalt segades lisa sulatatud šokolaad ja želatiin. Lase segu jahtuda 40 kraadini enne kohupiima lisamist. Jahuta täielikult enne masinaga vahustamist.

Vaarika tarretis:

0,5 kg vaarikaid
0,5 liiter siirupit
0,5 liiter vett
7 želatiinilehte liitri kohta

Sega kõik koostisosad, blenderda õrnalt ning kurna.
Lisa želatiinilehed.

Arvesta üheks portsuks 140 ml tarretist ning jäta üle öö seisma.

Vaarikasorbett:

1,2 kg vaarikaid
0,75 l vett
0,75 l vaarikasiirupit
3 dl suhkrut
1 sidrun

Püreesta koostisained va. sidrun blenderis ja aja saadud püree läbi üsna tiheda sõela. Maitsesta segu sidruniga ning külmuta see jäätisemasinas. Kui viimast ei ole, on võimalik segu panna sobivasse anumasse külmkappi ning seda aegajalt segamas käia, kuni see on täielikult külmunud.

Serveering

Serveeri erinevad vaarikadesserdid värskete maasikate ja mündi lehtedega. Juurde sobivad hästi ka vahvlid. Lase hea maitsta!

Dinner in the Sky toimub 12.-17. augustini Kunstiakadeemia väljakul (Tartu mnt 1). Peakokkadeks on prestiižse ja ülemaailmse kokandusvõistluse Bocuse d’Ori 2009. aasta võitja norralane Geir Skeie ning samal võistlusel 2011. aastal viienda koha saavutanud Soome kokk Matti Jämsen.