Vaja läheb:

1,5 kg lõhekala 
0,75 l 35% või 38% koort
400 gr (ca 2 karbitäit) sulatatud juustu (näiteks Merevaik või Creme Bonjour krevettidega või tilliga)
3 suuremat mugulsibulat
2 küüslauguküünt (kes ei soovi, võib ka ära jätta!)
oma maitse järgi küüslaugusoola, sidrunipipart, tilli

Kõigepealt puhastada lõhefilee luudest ja eemaldada nahk, lõigata filee ca 5 cm tükkideks, asetada lõhetükid kõrgemate servadega ahjupannile.

Seejärel hakkida küüslauk hästi peeneks ja lõikuda sibulad ümmargusteks ratasteks ja laotada rattad ning hakitud küüslauk ühtlaselt lõhele. Peale raputada küüslaugusoola, sidrunipipart ja natuke tilli. Valada sulajuust eelnevalt koorega hoolikalt läbi segatuna ühtlaselt kalale. Küpsetada ahjus temperatuuril 200°C ca 20-25 minutit. Serveerida kohe peale valmimist. Juurde sobiks keedukartul (sobib ka prae- või ahjukartul) ja kaunistuseks raputada peale tilli ja lisada mõni sidruniviil. Juurde sobib valge vein!