Vaja läheb:
• 0,5 dl erinevaid õrnema lehega ürte: basiilik, till, petersell, pune, murulauk (kasuta alati vähemalt 1 dl basiilikut)
• 2-4 küüslauguküünt
• 1 dl kergelt pannil tooni saanud seedermänniseemneid, Kreeka pähkleid või mandleid
• 1,5-2 dl oliiviõli
• 1,5 dl riivitud Pecorinot või parmesani
• soola-pipart
• soovi korral 1 tl riivitud sidrunikoort ja pisut sidrunimahla
• 4 sl toasooja võid
Purusta köögikombainis ürdid, küüslauguküüned ja seemned. Nirista masina töötades juurde oliiviõli. Kasuta nii palju õli, et saad meelepärase konsistentsiga pesto. Lisa pool juustust ning maitsesta pestot soola-pipra ja soovi korral sidrunikoorega. Ülejäänud juust sega pesto hulka lusikaga. Sega juurde ka toasoe või.
Pestot võid ka karbikestes sügavkülmutada