Kohupiimakeeks Vana Tallinna, valge šokolaadi ja jõhvikatega

100 g kuivatatud jõhvikaid
1,5 spl sidrunimahla
1tl suhkrut
200 g kohupiima
130 g võid
25 g vanillisuhkrut
100 g fariinsuhkrut
4 muna
50 ml Vana Tallinna likööri
100 g valget šokolaadi
190 g jahu
2,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl söögisoodat
0,5 tl soola

1. Seda sammu võid teha ka eelneval õhtul või niisama paar-kolm tundi enne küpsetamisele asumist. Ja see samm on, et panna kuivatatud jõhvikad sidrunimahla ja 1 tl suhkru seguga likku. Lisa ka vett nii palju, et kõik marjad oleks kaetud. Kui marjad on vedelikku piisavalt endasse imenud, kurna läbi sõela.

2. Järgmiseks vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ühekaupa toasoojad munad ning toasoe kohupiim. Sulata valge šokolaad ja lisa ka see segusse. Sega hulka ka Vana Tallinna liköör.

3. Sega omavahel kuivained — jahu, sooda, küpsetuspulber ja sool.

4. Ühenda kuivained muna- ja kohupiimasegusse ning lõpuks lisa ka kurnatud jõhvikad.

5. Vala taigen kas võiga määritud või küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi ning küpseta 180 kraadi juutes 70 minutit. Kui on ventilaatoriga ahi, kasuta ka kindlasti seda funktsiooni algusest saati.