Seentega lihahautis

1,5 kg veisepraadi või välisvileed viiludena
1 väike karp šampinjone või 1 purgitäis nõrutatud konservseeni

Marinaadiks:
0,75 dl vedelat mett
1,5 dl punast veini, õunasiidrit või kirsimahla
1 sl veiniäädikat
1 sl hakitud värsket rosmariini või 2 tl kuivatatud rosmariini
0,25 tl purustatud pipart
0,25 tl kuivatatud tüümiani
0,75 dl ketšupit
2 sl meelepärast grillkastet
soola
2 purustatud küüslauguküünt
soovi korral 1 hakitud sibul

Sega kõik marinaadiained kokku ja jäta lihaviilud üleöö maitsestuma. Eelkuumuta ahi 160-170 kraadini. Prae liha õli-võisegus igast küljest kenasti jumekaks ja lao haudepotti. Vala peale kogu marinaad, kata pada kaane või tihedalt tugeva fooliumiga ning jäta 1,5-2 tunniks ahju küpsema. Vajadusel vala patta pisut vedelikku juurde. 20 minutit enne valmimist lisa seened. Serveeri koos kartulipudru, aurutatud või keedetud ubade ja võis praetud ning mee, tüümiani ja soola-pipraga maitsestatud porganditega. Või serveeri keedukartuli ja meelepärast salatit.