“Kõige mugavam on küpsetatud liha kasutada lihtsates võileibades, salatites või pastaroogades. Suurele lihasöömisele järgneval päeval olekski hea valmistada kergem roog,” soovitab Ragne.

Ragne sõnul muudab juba eelnevalt küpsetatud koostisosa toiduvalmistamise protsessi tunduvalt lihtsamaks ning kiiremaks. Samuti on see võimalus söögi tegemiseks kuluva tooraine ostmise pealt kokku hoida. Seega soovitab kokk pärast grillimist kõik lihatükid karpidesse ja külmkappi panna. Külmikus püsib grill-liha söögikõlblikuna veel 3-4 päeva pärast küpsetamist. Seega on järgmisel paaril päeval toiduvalmistamine eriti lihtne.

Suvikõrvitsa-porgandipasta ehk ideaalne roog juhuks, kui grillitud liha üle jääb (kahele)

See on justkui pastaretsept, kuid nisujahu sisaldava pasta asemel on kasutatud suvikõrvitsa- ja porgandilaaste. Uskuge, see roog on imehea ja tulemuseks on mõnusalt kreemjas juurviljapada. Kellele seened ei meeldi, võib need välja jätta. Seenesõbrad aga võivad neid veelgi juurde lisada. Kui liha on grillimisest järele jäänud, siis see retsept on kindlasti väärt proovimist.

See retsept on sobiv ka paleotoitumise järgijatele!

Vaja läheb:

kookosrasva või võid

200 g seeni

200 g porgandit

200 g suvikõrvitsat

2 tl hakitud tüümiani

1 dl kookospiima

200 g grillitud linnuliha

2 tl päevalilleseemneid

soola, pipart

Viiluta seened ning lõika kartulikoorimisnoaga porgandist ja suvikõrvitsast pikad peened laastud. Kuumuta pannil umbes 1-2 tl kookosrasva/võid ja küpseta õhukesed seeneviilud pannil, vahepeal soola ja pipraga maitsestades. Tõsta need pannilt kõrvale. Kuumuta pannil veel umbes 1-2 tl kookosrasva, lisa pannile porgandi- ja suvikõrvitsalaastud ning küpseta seni, kuni need on pehmed, kuid siiski veel krõmpsud. Lisa pannile seened ja tüümian, vala segades juurde kookospiim. Haki linnuliha väiksemateks tükkideks ning lisa pannile. Kuumuta segades veel hetke ning tõsta siis roog taldrikutele. Rösti seemned kuival pannil ning raputa need toidule.