RETSEPT: pasha
• 100 g toasooja võid
• 1 dl suhkrut
• 400 g pakikohupiima
• 2 dl 35% koort
• 1 munakollane (võid valmistada ka
ilma munata pasha)
• 1 väikse sidruni mahl
• 2 tl vanillsuhkrut
• 0,5 dl jahvatatud või peeneks
hakitud mandleid
• 0,5 dl rosinaid + 0,5 dl hakitud
suhkrustatud puuvilju
(või 2 sl apelsinimoosi + 1 tl riivitud
apelsinikoort)
Vahusta või suhkruga heledaks ning sega juurde kohupiim, munakollane, maitseained ja lisandid. Lisa vahustatud koor. Vooderda sõel või auguga lillepott õhema (marli)kanga või paberist kohvifiltriga või kasuta spetsiaalset pashavormi. Täida vorm kohupiimamassiga ning jäta üleöö külmikusse sellise arvestusega, et vedelik saaks alt välja nõrguda. Kummuta pasha taldrikule ja eemalda kangas või paber. Kaunista meelepärasega.