Kook:

300 ml suhkrut

2 tsp Santa Maria vanillisuhkrut

100 ml kakaojahu

150 ml nisujahu

1 1/2 sl Santa Maria kaneeli

100 g tumedat šokolaadi (70%), jämedalt riivituna

100 ml kreekapähklid, purustatuna

2 kanamuna

100 g võid, sulatatuna


Apelsinisalat:

6 apelsini

200 ml greibimahla

50 ml tuhksuhkrut

2 tk Santa Maria kaneelikoort


Eelsoojenda ahi 160°C-ni. Kata lahtikäiv koogivorm (u 24 cm Ø) küpsetuspaberiga ja tee ääred võiseks. Sega omavahel kuivained, lisa šokolaad ning pähklitükid. Lisa jahtunud sulavõile kanamunad, kuivainesegu ning sega ühtlaseks. Kalla taigen vormi ja küpseta ahju alumises osas 30 minutit. Kook peab keskelt jääma veidi kleepuvaks.


Koori apelsinid ja lõika viiludeks. Kuumuta potis greibimahl, tuhksuhkur ja kaneelikoor ning keeda keskmisel kuumusel kuni vedelikku on jäänud umbes 100 ml. Kalla pisut jahtunud kaste apelsinilõikudele ning serveeri koos šokolaadikoogiga.