Suvine maasika-juustukook

• 1 valmis biskviidipõhi, lõika lapiti pooleks ja säästa ü̈ks pool hilisemaks koogiteoks

• 500 g värskeid maasikaid, viilutatud (või asenda osa kogusest vaarikate-mustikate või muude marjadega)

• 2 dl kanget maasika- või vaarikamahla või magusamat punast veini

• 200 g maitsestamata toorjuustu (toasoe)

• 200 g valget šokolaadi

• 4 dl vahukoort

• 2–3 lehte želatiini

• 1 sidruni riivitud koor ja 5 sl sidrunimahla

• ½-3/4 dl suhkrut

Punaseks siirupiks keeda 7–10 minuti jagu 2 sl kanget marjamahla või magusat punast veini koos ¾ dl moosisuhkruga ja lase jahtuda.

Jäta maasikaviilud mahla või veini sisse marineerima. Vooderda 24 cm, läbimõõduga lahtikäiv koogivorm säilituskilega, aseta põhjale biskviidipõhi ja laota peale maasikad. Nirista peale marinaad.

Pane želatiinilehed kü̈lma vette 5 minutiks paisuma. Pigista kuivemaks, kuumuta sidrunimahl ja sulata lehed selles. Ära keema lase! Tü̈kelda šokolaad väiksemasse kastrulisse. Aseta see kuuma veega täidetud suuremasse kastrulisse ja kuumuta pliidil, kuni šokolaad on sulanud. Vahusta koor suhkruga pehmetipuliseks, lisa sidrunikoor, kahvliga kreemjaks klopitud toorjuust, želatiinisegu ja viimasena sulašokolaad. Sega ü̈htlaseks ja vala maasikatele.

Jäta kook vähemalt 6 tunniks või ööseks külmikusse tahenema. Võta kook vormist ja libista serveerimisalusele spaatli abil. Enne serveerimist nirista ü̈le siirupiga ja kaunista marjadega.

Jaga
Kommentaarid