RETSEPT: Valmista maitsev kevadine pesto... umbrohust!

 (7)
RETSEPT: Valmista maitsev kevadine pesto... umbrohust!
pestoFoto: Scanpix

Kui tavaliselt valmistatakse pestot basiilikust, siis Eestimaa kevades on parim pestotooraine hoopis umbrohi, kirjutab ajakiri Naised. Naat, nõges, karulauk - kõik need pakatavad vitamiinidest ja pakuvad samas üllatavaid maitseelamusi. Pestot võib kasutada nii saiamäärdena, liha või makaronide juures, risotos või niisama dippimiseks.

Karulaugupesto

Kogus: 2 dl

1 peotäis karulauku
2 spl riivitud Parmesani
1 spl päevalilleseemneid
150 g toorjuustu

Aseta ühte nõusse karulauk, riivitud Parmesan ja päevalilleseemned ja püreesta need ühtseks massiks. Lisa toorjuust ja püreesta, kuni valmib ühtlane roheline kreem.

Näpunäited:

  • Karulauku korjates eelista taimi, mis veel ei õitse, sest õitsev karulauk muutub kibedaks.
  • Päevalilleseemnete asemel sobib kasutada ka seedermänniseemneid.
  • Toorjuustu asemel võid pesto valmistada ka õliga, nii säilib see ka kauem.


Kuidas valmistada pestot ka nõgesest ja naadist, loe ajakirja Naised värskest numbrist!

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare