Suupiste — pirn ja peekon noorele ja vanale

Eemalda pirnil südamik ja lõika sektoriteks. Keera sektoritele ümber peekoniviilud ja kinnita need suupistetikuga. Grilli peekoni embuses suupisted kiirelt grillil ja paku tervitusampsuks aiapeol.

Tomati grillvorstid, hapukurk ja tšilli maltoosa

Maltoosa on meeldiva maitse ja aroomiga siirup, mis on tuntud kui koduõlle tooraine. Kui aga veidikene vigurdada, saame linnaseekstraktist maitsva ja üllatusterohke lisandi. Selleks pikenda siirupit vee või miks mitte õunamahlaga, kuni oled saanud kaljamaitselise vedelama siirupi. Haki veidikene veel värsket tšillit ja keeda veidi aega siirupit kokku. Jäta siirup veel paariks tunniks jahtuma ja maitsestuma. Serveeri grillitud tomati grillvorsti ja hapuka kurgiga.

Karaski röst ja ürdikreem

Grillipeole mõnusaks suupisteks sobiva eestipärase bruchetta saad karaskist valmistada kerge vaevaga. Lõika oma lemmikretsepti järgi valmistatud plaadikaraskist suupiste suurused ruudud. Grilli karaskiruudud kuuma söe kohal koos Salaami grillvorstiga veidike krõbedamaks. Serveeri grillitud karaskit koos toorjuustust ja peenrarohelisest kokku segatud kreemiga.

Seenesalat Haki salatisse seeni täpselt niipalju, kui sa neid seal näha tahad. Sega peenemaks hakitud mugulsibul ja soovi korral ka keedetud kanamuna meelepärase hapukoorega. Lase salatil tunnike maitsestuda ja serveeri grillitud saledad Tzadziki toorvorstid üheskoos karusmarja ja peenrarohelisega isuäratavalt taldrikule. Ürdine grillvorst koos metsahõngulises salati ja hapukama karusmarjaga on uskumatult maitsev grillroog.

Kilusuupiste kartulil oblika Caesariga

Keeda tillivartega maitsestatud soolvees kartulid ja jahuta. Lõika kartulitest sobiva suurusega suupisteruudud. Kinnita kartulile rulli keeratud kilufileed ja kaunista. Valmista Caesari kaste ise või osta kaubandusest juba valmistoode. Kastmele mõnusalt tuttavat hapukat mekki saad hapuoblikaga juurde anda. Selleks mikserda kaste koos oblikatega kannamikseris või köögikombainis ja serveri eelroana koos kilusuupiste ning puraviku vorstikesega.

Marineeritud räimed ja musta leiva müsli

Saunaõhtu vaieldamatu lemmik külma ja higise õllepudeli kõrvale on järgmine lisandite combo. Mahlane karamellise glasuuriga grillitud kaelakarbonaadi lõik on eelmisel päeval marineeritud ja praetud räime ning röstitud mustaleiva müsliga igati meeldiv suutäis.

Müsli jaoks rösti leivad ahjus krõbedaks ja jahuta. Purusta krõbedad viilud köögikombainis müsli taoliseks puruks. Müslit võid korraga teha kohe rohkem. Kuivas ja suletud karbis säilib müsli pikka aega. Grillilt tulnud liha ja külmikus marineeritud praetud räimed serveeri taldrikule. Puista roog üle leivamüsliga.

Suitsukalasalat ja mündi värske kurgi panna cotta

Panna cotta jaoks blenderda värske kurk ja mündilehed püreeks, sega hapukoorega ning maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Valmista ette želatiin ja lisa mündi, värske kurgi ja kooresegu hulka kuni želatiin on lahustunud. Vala segu väiksematesse vormidesse. Lase külmkapis tarretuda vähemalt 2 tundi.

Puhasta kalad (kuumsuitsu räim, tursk või lest) ja murenda väikesteks tükkideks. Lisa hakitud sibul, majonees, hapukoor ja sool ning sega kokku salatiks. Jäta salat külmikusse maitsestuma. Grill-liha serveeri mõnusalt suitsuse mekiga kalasalati ja panna cotta’ga, mis kuumal lihalõigul sulab meeldivaks kastmeks.

Ahjupeedid küüslauguga ja marineeritud küüslaugu kreem

Koori üllatavalt madala kalorsusega, kuid looduslikult magusa maitsega peedid ja lõika sektoriteks. Tõsta need ahjuvormi koos kooritud küüslauguga ja sega läbi oliiviõliga. Puista peale tüümian ja veidi soola.

Küpseta 200 kraadises ahjus või välikaminas kuni peedisektorid on peaaegu valmis, kuid veel kergelt krõmpsud (kuni 40 minutit). Küpsemise ajal sega peete aeg-ajalt, et saada ühtlaselt küpsenud lisand. Samas võid peete küpsetada ka grillil kinnikaetud foolium vannis.

Marineeritud küüslaugud purusta saumikseriga ja sega ürtide ning toorjuustuga.

Grillitud Teriyaki šašlõki magus-soolane maitsekombinatsioon koos küüslaugukreemi ja peediga on tuttava, kuid erilise maitsenoodiga.

Kruubi-singisalat ning tomati-rabarberimoos

Keeda odrakruup soolaga maitsestatud vees mõnusaks. Tükelda sink, õun ja hapukurk ribadeks või kuubikuteks. Sega kokku hapukoore või maitsestamata jogurtiga. Soovi korral võid veel lisada mädarõigast või sinepit. Jäta salat külmikusse maitsestuma.

Tükelda tomatid, rabarber, sibul ja küüslauk ja keeda vastavalt kogusele kuni tunnike madalal kuumusel. Maitsesta suhkru, soola ja purustatud pipraga. Maitset timmi vastavalt soovile ja eelistustele magusamaks või vürtsikamaks. Küpseta Naisteka grilliribide testi võitnud Teriyaki ja eelküpsetatud ribisid kuumal grilli vaid kuus minutit. Serveeri koos lisanditega ja ole valmis aplausiks!