RETSEPTID: Ahvatlevad ja värskendavad joogid tavalisest veest
Aura tootejuht Janika Kaur soovitab nelja lihtsat retsepti veekokteilide tegemiseks.
Jahutav ja karastav ürdi-laimivesi
Vaja läheb:
1 kannutäis gaseeritud vett
1 punt tugevamaitselist piparmünti
4 laimi
Täida kann gaseeritud veega ning lisa vajadusel jääd. Puhasta piparmündivarred juurtest ja mullast ning torka terved oksad kannu. Pese laimid ja viiluta sektoriteks. Lisa laimisektorid kannu. Tugevama maitse saamiseks võid vee hulka pigistada ka ühe laimi mahla, kuid arvesta, et sel juhul muutub vesi häguseks. Serveeri kohe klaasist.
Puhastav kurgi-greibivesi
Suurepärane jook pärast trenni või n-ö veepäeval joomiseks.
Vaja läheb:
1 kann gaasita vett
1 pikk kurk
1 suur greip
Võta kann gaasita vett ja lisa vajadusel jääkuubikuid. Koori kurk ning tõmba kurgist juustunoaga pikad õhukesed viilud. Lase kurgiviiludel kannu kukkuda. Pese hoolikalt greip ja viiluta sektoriteks. Aseta greibiviilud kaunilt kannu kurgiviilude vahele.
Luksuslik maasika-viinamarjavesi
Magusam tervitusjook aiapeol või laste sünnipäevalaual. Sobib ka booli asemel.
Vaja läheb:
1 kann magustatud ja maitsestatud vett (nt rohelise tee ja virsiku maitseline Aura Fruit)
1 peotäis maasikaid
1 peotäis viinamarju
Võta kann puuviljamaitselist vett ja lisa vajadusel jääd. Puhasta maasikad ja viinamarjad ning tükelda sektoriteks. Kalla marjad anumasse ja sega. Kannu asemel võid kasutada ka boolikaussi.
Rabarberi-mündi vesi (eriti sobiv kuumadeks suvepäevadeks)
1 kann vett
paar rabarberivart
hakitud münti
Lisa veele piki-ribadeks lõigatud või rebitud rabarberid ning hakitud mündilehed. Rabarberi hapukus kustutab hästi janu ning münt lisab maitseveele kutsuva välimuse ning aroomi.