Terav õllemarinaad kanale

6–8 portsu

Klopi kokku või sega köögikombainis 2 dl teravat mehhikopärast ketšupit (või pü̈reesta u 300 g purgitäis mehhikopärast salsakastet), 3/4 dl tumedat õlut, 1 sl suitsumekilist piprakastet (või 1 tl suistusoola ja 1 tl teravat piprakastet), 1 väike hakitud sibul, peotäis peeneks hakitud lehtkoriandrit, 1 laimi mahl ja 2,5–3 dl majoneesi. Sega marinaad 1,5 kg kanakoibade või -tiibadega ja lase vähemalt 6 tundi maitsestuda. Grilli ja serveeri grillitud maisiga.

Õlles mekki saanud siga ja maks

6–8 portsu

Sega kokku 1 pudel (u 3 dl) õlut, 1 sl mett, 1 sl magusama mekiga sinepit, 2 purustatud küü̈slauguküü̈nt, 1 sl kuivatatud ja purustatud rosmariini või 2 tl hakitud värsket rosmariini, ½ tl

soola, ½ tl musta purustatud pipart. Vala u 600 g seakaelakarbonaadidele või fileelõikudele ning 400 g kanamaksale või muudele meelepärastele maksaviiludele. Sega läbi ja lase vähemalt 6 tundi maitsestuda ning grilli.

Õllene salatikaste

u 115 ml

Sobib suurepäraselt lehtsalatite ja grillitud aedviljadega. Klopi suletava kaanega purgis kokku 1 dl õlut, 1 sl peeneks hakitud sibulat, 1 tl peenelt riivitud apelsinikoort, 1 sl mett, 1 tl Dijoni sinepit, 4 sl rapsi- või oliiviõli ja maitsesta kaste soola-pipraga.

Jaga
Kommentaarid