Siidripirnid

Tegelikult peaks selle roa nimi olema pirnisiidripirnid, sest just nimelt pirnisiidris on neid pirne valmistatud.

Kogus: neljale kuni kuuele

Koostis:

3 küpset kõvemat pirni
1 kaneelikoor
1 pudel siidrit (nt Saku “Mesine Pirn”)

Küülikuhautis siidriga


Siidris hautatud lihtne küülikuroog. Soovi korral küpseta rooga hoopis 120-kraadises ahjus kaanega ahjupotis, aga siis läheb selle valmistamisega natuke rohkem aega.

Kogus: neljale

Koostis:

1 — 1,2 kg küülikuliha (ehk 1 tükeldatud noor küülik)
125 g hakitud soola- või suitsupeekonit
1 sl õli
1 suur sibul
2 — 3 suurt porgandit
4 tükeldatud varssellerit
2 loorberilehte
värske tüümianioksake
3 dl naturaalset kuiva siidrit (nt Saku “Pilvine Õun”)
1 sl mett
soola ja musta pipart

Siidrisiga

Aeglaselt hautatud sea kaelakarbonaad siidri ja juurviljadega

Kogus: viiele

Koostis:

2 sl oliiviõli
1 kg sea kaelakarbonaadi suurte kuubikutena
2 sibulat viiludena
2 sellerivart tükeldatult
3 pastinaaki tükeldatult
paar porgandit tükeldatult
2 loorberilehte
1 sl nisujahu
330 ml pudel siidrit (nt Saku “Pilvine Õun”)
5 dl puljongit
hakitud värsket peterselli
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:
kartuliputru