*Hapukapsad jõhvikate ja rõõsa koorega, sobivad liharullide, ahjupraadide ja verivorstide kõrvale

Pane hapendatud kapsas puljongisse keema (näiteks hele veisepuljong). Keeda, kuni kapsas on pehme. Lisa 35% rõõsk koor, kuivatatud jõhvikad, maitseainesegu Persillade (klassikaline Prantsuse ürdisool), hakitud tüümian, vastavalt maitsele suhkrut, pipart.

  

  Vürtsmoosid, mis sobivad külmade lihalõikude ning verivorstide kõrvale


* Kõrvitsa-tšilli vürtsmoos

Haki kõrvits kuubikuteks, kuumuta poti põhjas väheses õlis, lisa suhkur. Kuumutada kuni kõrvitsast hakkab mahl eralduma ning konsistents muutub moosiseks. Lisa valge vein, paar tervet väikest tšillikauna. Keeta, kuni kõrvits hakkab lagunema. Maitsesta  laimimahlaga, soolaga, biryiani või aasia vürtsiseguga (segus võiks olla kardemoni, vürtsööment, kaneeli).


* Pohla-ingveri vürtsmoos

Haki sibul ja ingver, kuumutada väheses õlis läbi, lisa suhkur, kuumuta, kuni suhkur sulab ja karamellistub. Lisa külmutatud pohlad, demi glace kastme põhi või lihafond või puljongi kontsentraati. Lisa natuke musta pipart ja soovi korral suhkrut, kui moos jäi liiga happeliseks.

  

* Õuna-tüümiani vürtsmoos

Haki sibul ja värske tüümian, kuumuta väheses õlis klaasjaks, lisa suhkur ja oota, kuni mass karamellub. Seejärel lisa kooritud ja tükeldatud õunad. Lisa sortsuke valget veini, natuke sidruni- või laimimahla. Hauta kuni õunad on pehmed. Kui moos on valmis, lisa safranit ja hakitud värsket tüümiani, soovi korral võib lisada ka tšillit.

  

Ürdisoolas küpsetatud kartulid, sobivad pearoa juurde ning sinepise lihatarrendi juurde
Pese kartulid, kuid ära koori. Pane anumasse õli koos sobivate ürtidega ning mikserda, saad ürdiõli. Võta suuremas koguses meresoola ning vooderda sellega ahjuvormi põhi. Lao koorega kartulid soolakihile ja mudi need ürdiõliga läbi. Kata kartulid soolaga ning sega soola sisse järelejäänud õli. Küpseta ahjus kuni kartul on pehme. Enne serveerimist puhasta kartulid soolast.