1. Jäätise-mullijook

4 portsu

Jaga 1 l vaniljejäätist 4–5 klaasi vahel. Vala peale gaseeritud limonaadi, koolajooki, tumedat või Iiri õlut või vahuveini.

2. Jääkohv

4 portsu

Sega blenderis 500 g vaniljejäätist, 1 tassitäis jääd, 2,5 dl musta kanget jahutatud kohvi, 1,5 dl piima ja 2 sl heledat siirupit. Kaunista vahukoore ja kakaopulbriga.

3. Maasika milk shake

6 portsu

Mikserda blenderis kokku 500 g külmutatud või värskeid maasikaid, 2 dl jääkülma piima ja 1 l vaniljejäätist (või maasikajäätist).

4. Kiire marja-jogurtijäätis

6 portsu

Püreesta köögikombainis 400 g külmutatud vaarikaid või muid meelepäraseid marju (soovi korral kasuta ka 2 banaani jagu külmutatud banaanipalasid ja u 200 g külmutatud marju), 3 dl vaniljejogurtit või maitsestamata jogurtit, 1 sl tuhksuhkrut ja 1 tl vaniljesuhkrut. Jaota jäätisevormidesse ja hoia mõni tund sügavkülmikus.

5. Kaneelisaia mekiga kodujäätis

4 portsu

Vahusta 5 dl vahukoort pehmetipuliseks. Sega 1 purgitäis suhkruga kondenspiima, 3 sl sulatatud võid,1/2 -1 tl jahvatatud kaneeli ja 1–2 tl vaniljesuhkrut või ekstrakti. Ühenda

vahukoorega ja soovi korral sega paari liigutusega juurde 5–6 sl kirsimoosi. Jäta 6 tunniks või ööseks külmikusse tahenema.

Jaga
Kommentaarid