Croissant’i ja suitsukalaga munapuder

Võta ühe sööja kohta 2 muna, vispelda need kokku ning lisa 1 sl hakitud murulauku ja maitse järgi soola-pipart. Kuumuta pannil 1 sl võid heledaks ja vahutavaks. Lisa munasegu ning sega, kuni see hakkab tahenema, kuid on veel niiske. Võta kohe tulelt ning klopi juurde 2 sl toorjuustu või mascarpone’t. Sega ja tõsta munapuder röstitud saiale. Serveeri kohe.


Ahjumuna röstsaias

Lõika röstsaial servad ja kuumuta ahi 180 kraadini. Rulli sai õhemaks ja suru õlitatud muffinivormidesse. Pintselda saiad õliga ja küpseta 10 minutit. Prae õlis sibulat, pisut küüslauku ja sinki (või aseta lihtsalt õhuke singilõik saiale), kuni need on kergelt tooni saanud. Jaota saiale ja löö peale muna. Puista maitseks soola-pipart ja küpseta 15 minutit. Jahuta vormis u 7 minutit ja serveeri.


Pošeeritud muna

Löö muna tassi või kulbi sisse, kuumuta vesi kastrulis keema ja lisa 1 tl äädikat ning 0,5 tl soola. Vala muna otse tassist või kulbist veepinna lähedalt vette keema. Munavalge kalgendub keevas vees u 4 minutit. Tõsta vahukulbiga külma vette või otse sööjale ette.


Munateleviisor

Tee lemmikleiva sisse klaasiservaga ümmargune auk. Kuumuta pannil pisut võid või õli ja prae leib ühelt poolt kergelt krõbedaks. Keera ümber, madalda kuumust ja löö augu sisse muna. Puista peale soolapipart ning prae, kuni leib on krõbe ja muna hangunud.


Mahlane omlett

Võta ühe muna kohta 1 sl (mineraal)vett ja 35% koort või piima. Maitsesta segu soolapipraga. Kuumuta keskmisel tulel pannil 2 sl võid või õli ning vala peale munamass. Tõmba praelabidaga omletisegu panni servadest keskele poole kokku. Kui omlett on pealt veel kergelt “niiske”, puista sellele meelepärane täidis: juustu, sinki, ürte, kala vm, keera omlett poolkuuks ja serveeri kohe.

Jaga
Kommentaarid