Toidublogija Merilin Siimpoeg soovitab retsepti, millega üllatad absoluutselt kõiki külalisi.

Vaja läheb:
kogus viiele

1 karp (750 ml) Premia koorejäätist vahtrasiirupi ja Kreeka pähklitega

Põhi:
2 muna
50 g suhkrut
1 spl õli
60 g nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
¼ tl soola
0,5 tl piparkoogimaitseainet

Beseekate:
2 munavalget
100 g suhkrut
1 tl maisitärklist

Serveerimiseks:
Kreeka pähkleid
Vahtrasiirupit

Tõsta jäätis 30 minutit varem toasooja pehmenema. Vooderda 15-16 sentimeetri laiuse äärega kauss toidukilega. Suru jäätis tihedalt kausi põhja. Kata toidukilega ja pane see kaheks-kolmeks tunniks sügavkülma.

Valmista tordile põhi. Selle jaoks vahusta munad koos suhkruga kohevaks vahuks. Lisa õli ja vahusta uuesti. Sega omavahel jahu, sool, küpsetuspulber ja piparkoogimaitseaine. Sõelu jahusegu munavahu peale ja sega ühtlaseks. Vala biskviiditainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (24-26 cm) põhja ja küpseta 180 kraadises ahjus kaheksa kuni kümme minutit. Lase jahtuda. Lõika jahtunud biskviidist sama suur ring kui oli jäätisekausi äär. Pane biskviidiring küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Beseekatte jaoks vahusta toasoojad munavalged noaotsatäie soolaga kergelt vahtu. Lisa järk-järgult suhkur ja vahusta, kuni saad tugeva vahu. Tõsta jäätisekauss sügavkülmast välja ja eemalda jäätis koos toidukilega. Pane jäätisekuhi biskviidiringi peale ja kata see kiiresti beseevahuga. Küpseta jäätisetorti 250 kraadises ahjus viis kuni kuus minutit, kuni beseekiht on kuldse jumega.

Serveeri Kreeka pähklitega ja nirista peale vahtrasiirupit. Söö kohe!