Räägitakse, et keskmine inimene pidi suvega kaks-neli kilo juurde võtma. Kui sa ei taha olla üks neist, siis ürita toituda ka lähikuudel tervislikult. Siin on nimekiri piisavalt tervislikest snäkkidest, mille kaasa võtmine randa või piknikule pole eriline vaev.

1. Kuivatatud puuviljad
Need on ka sooja päeva õhtuks samasugused kui nad olid hommikul kotti pannes — hommikul kotti pandud ja päev otsa kuumas kotis küpsenud töötlemata banaani ilmselt õhtul enam süüa ei taha.

2. Külmutatud marjad
Nendega on veidi rohkem vaeva, sest jääkott tuleb ka kaasa võtta, aga see-eest kaitsevad külmutatud kirsid päikesepõletuse eest, sest nende koostisained sisaldavad päikesekiirgust blokeerivaid aineid.

3. Pähklivalik
Kõik need “Tudengi eined” ja muud erinevate pähklite ja kuivatatud puuviljade ja marjade kombod on eriti head just sellistel rannapäevadel, kuhu on plaanitud ka aktiivsed tegevused, sest need asjad sisaldavad väga palju energiat andvaid toitaineid.

4. Toored köögiviljad
Võib tunduda ebahuvitav süüa näiteks kurki, lisaks sellele, et värsked köögiviljad on vitamiine täis, on neis ka palju vett, nii et nende söömine kaitseb sind ka dehüdratsiooni eest.

5. Tsitruselised
Kõik tsitruselised sisaldavad fütokemikaali, mis kaitseb su nahka UV-kiirguse eest (mis muidugi ei tähenda, et päikesekaitsekreemi võiks vahele jätta). Lisaks on tsitruselistel see tore omadus, et päikese käes seistes lähevad nad magusamaks.

6. Laimi-piparmündi vesi
Pigista vette laimi ja lisa paar piparmündislehte. Kui tahad, et jook oleks natuke magusam, siis lisa veidi vahtrasiirupit või steviat.

Allikas: Her Campus