Millised riided kaasa pakkida, on reisile minnes üks põhilisi küsimusi, ent tegelikult on nii mõneski maailmapaigas riiete pärast muretsemine ülearune - hoopis tähtsamad on peakate ja korralikud jalanõud.

Puhkusereisile minnes tasub kohvrisse pakkida mugavad lemmikriided (näiteks üks paar pükse ja seelik). Mida vähem neid on, seda parem. Naistel tasub kaasa võtta universaalne kleit, mida saab aksessuaaridega vastavalt vajadusele muuta. Päevase päikese eest saab õlgu katta kerge salliga, õhtul saab kleiti pidulikumaks muuta erinevate ehetega. Ehted ja sallid ei võta ka kohvris palju ruumi.

Õhtud võivad siiski jahedad olla, nii et kaasa tuleb kindlasti pakkida ka mõni kampsun või jakike, mida peale visata. Võta kaasa mugav ja mittekortsuvast materjalist kardigan, mis sobib ühtmoodi kandmiseks nii seeliku, pükste kui kasvõi rannariietega.

Ära unusta maha peakatet. Kui suvekübara jaoks ei ole kohvris ruumi, saad peakatte valmistada ka kaasavõetud sallist. Turbani tegemise õpetuse leiad näiteks siit.

Paki kaasa mõned hingavast materjalist mugavad topid ja t-särgid. Need sobivad nii linnareisile kui mägimatkale ning samuti saad neid sobitada nii seeliku kui pükstega. Need ei võta kohvris ruumi ja sa ei pea ka kortsumise pärast muretsema.

Kaasa võiks võtta pigem heledad riided, mida on lihtsam sallide või muude aksessuaaridega huvitavamaks muuta, kuid päris lumivalget ei soovita ka valida. Lumivalge riie kipub määrduma ja kohe ei pruugi olla võimalust pleki eemaldamiseks.

Kui oled planeerinud rannapuhkust, siis 90% juhul ei leia pooled kaasa võetud riided kasutust, seega mõtle hoolega järele, kas sul on vaja igaks päevaks erinevat riietust või piisab õhtusteks jalutuskäikudeks linnas ning restoranikülastusteks 1-2 lemmikkomplektist.

Kindlasti peaks kaasas olema kahed erinevad jalanõud. Isegi kui tegu on väga mugavate jalatsitega ja reis lühike, tuleb soov neid vahetada, et jalad puhata saaks.

Pakkides vaata üle, kas kaasa said ka päikesekreem, putukatõrjevahend, universaalne adapter, laadijad ja dokumentide koopiad.