Kõige huvitavamaks neist kokkusaamistest hindan esmaspäevast fantastiliste elukate filmielamust koos tuttuue deidikaaslasega. Jah, läksin küll juba teistkordselt sama filmi vaatama, kuid ilmselt oli neiu seda ohverdust väärt. Ega kinos midagi erilist toimunudki, kuid lõpuks kulges õhtu nii, et leidsin oma auto lausa kolm korda tema maja eest seismas. Pärast filmi sõitsime vaguralt näitsiku kodu poole, et õhtu lõppenuks kuulutada. Maja ees autos hüvasti jättes aga ei tahtnud vestlus kuidagi raugeda. Lõpuks muutis raugematu vestlus mõlema osapoole kõhudki korralikult tühjaks ja südaöösel tuli sõita linna pealt süüa otsima. Nii veniski meie algne paaritunnine viisakusvisiit kella kaheni öösel lobisemiseks.

No, lobisemiseks seda ilmselt lõpuni nimetada ei saa, kuna arutlusele tulid üsna sügavad teemad. Noor naine rääkis, miks hetkel vallaline on ja millist suhet ta enam ei soovi. Kahe peale kokku ei suutnud me aga välja mõelda, milline on üks soovitav suhe. Vast kõige suurema šoki sain nädal hiljem, kui neiu mulle kirjutas ja viisakalt ära ütles, et minuga suhtesse astuda ei taha. Põrnitsesin jupp aega helesinist arvutiekraani ja prahvatasin naerma! Minu sotsiaalne eksperiment ja kerge provokatsioon oli deidikaaslase arvama pannud, et otsin tikutulega omale prouat majja. Huvitav, et keegi teistest naistest seda arvanud pole, kellega väljas aega veetmas käin.

Kolmapäeval viisin järgmise eksperimendialuse välja — seekord väiksele pitsaringile kodulähedasse kohvikusse. Pean meelde jätma, et pärast pikka tööpäeva ei maksa end kodust välja nügida. Õnneks ei teinud üle laua istuja kergest väsimusest suuremat probleemi. Väiksemat sorti probleemiks tema jaoks sai liiga varajane õhtu lõpetamine. Tõelise peo-armastajana oleks tema veel pikalt koos chillinud, kuid minu vooruse andurid lähevad selle konkreetse isendi peale alati kergelt häiresse. Mõned nädalad tagasi oligi meil kummaline reede — õhtune hüvastijätt, kus alguses saatsin mina neiu tema koju ühes linnaotsas. Seejärel otsustas neiu mind teise linnaserva minu koju saata. Jäimegi lõpuks mu maja lähedusse omakorda hüvasti jätma ja viisakusi vahetama. Neiu oleks neid viisakusi ilmselt ka toas edasi vahetanud, kuid minu vanakooli kasvatus piirdus kerge kallistuse ja talle takso kutsumise sooviga.

Ahjaa — lugejad on ette heitnud, et diskrimineerin naisi ja käin ainult heterodega väljas. Korrektse teadlasena raporteerin, et kaheksast katsealusest kaks on biseksuaalsed ja üks straight gay. Ei mingit diskrimineerimist ja eelistamist — kõik on teaduse tegemiseks sobivad kandidaadid.