Misasi üldse on tselluliit? Igivana naisi vaevav probleem. Mehi see nagu üldse ei puudutaks, kui siis ainult oma naise kaudu. Kurb tõde on see, et Eestis tundub olevat moodne kooslus — mida suurem mehe kõht, seda saledam naine! Loomulikult sõidab härra Õllekõht ringi edeva autoga ja kohtleb oma naist kohati nagu kõntsa tsiteerides ette, mida too võib ja mida mitte. “Kuule, sa peaks paar kilo alla võtma!” ütles ühe tuttava mees oma small-suuruses naisele otse minu ees. Ma ise kandsin tooaeg äsja sünnitanuna large-suurust ja kaalusin veidi üle 70 kilo. Üsna veider olukord. Tuttav oli lihtsalt vait ja kehitas õlgu minu poole pisut süüdlaslikul ilmel vaadates. Nagu tahtes öelda, et “mis-ma-ikka-teha-saan-ta-ju-ongi-selline-mul”.

Raseduse ajal hakkab tselluliit vohama küll, mõni räägib, et see vetruv pekikiht on lapse kaitseks. Noh, kui peaksid kukkuma, siis on maandumine sujuv. Nagu põrkepallil. Peale sünnitust hakkavad naised punnitama, et taas lapse-eelsesse vormi saada. Kes saab ja kes mitte. Kunagi rääkis tuttav, et peale esimest last kadusid kilod kui iseenesest, kuid peale teist… “Ütleme nii, et pidin nii mõnegi paastupäeva tegema!” avaldas ta. Eks ta nii vast enamik juhtudest olegi. Ise olen võtnud alati rahulikult. Imetamise ajal dieeti ju ei pea. Iga lapsega olen oma eelnevas kaalus olnud siis kui laps umbes aastane. Tasa ja targu, nii jäävad ka venitusarmid ära (kummaline, jah, need võivad tulla nii kiirelt juurde, kui ka kaalust alla võttes!).

Minu jaoks oli üllatav see, et tegelikult ei “ravi” tselluliiti ükski kreem ega salongihooldus, samuti toitumine mitte. Jah, need kõik on abiks kaudselt, kuid tegelikkuses saab beebisileda naha hoopis tavalisi võimlemise harjutusi tehes. Pole isegi jõu-või treeningsaali vaja. Jajah, ma olen teoorias tugev. Jõuan ehk praktikanigi. Ükspäev. Homme. Kunagi. Sattusin lugema artiklit / http://www.mycelebrityandi.com/what-cellulite-really-is-this-will-shock-you/ , mille info oli mulle isiklikult uudiseks. Lühidalt: kreemid võivad teha asja hullemaks; salongihooldused võivad olla ohtlikud ja need ei aita; see pole kindlasti mitte geneetiliselt päritav ning sel pole mingit seost sinu kehakaaluga; võid sellest sajaprotsendiliselt vabaneda ükskõik, mis vanuses ja AINUS võimalus selleks on tagumiku ja jalgade võimlemiseharjutused. Tselluliit tekib kui naha all olevad lihased muutuvad nõrgaks ja labaselt öeldes eraldavad naha. Kogu selle infokülluse peale tekkis mul hoopiski hirmus kihk salongi minna. Helistasin ja panin pooleteisttunnise jääkaineid väljutava hoolduse aja, kus lubati keha koorida, mähkida, kreemitada ja masseerida. Säh sulle võimlemist! Teinekord.

Tegelikult on õige see, kui soov hea välja näha on iseenda jaoks, mitte mehe soovil. Õnneks mul on mehega vedanud! Ja ausalt öeldes ei kujuta ettegi, et säärase isendiga oma hinge ja keha jagaksin, kel minu paari lisakilo üle midagi kraaksuda oleks. Jäägu see neile harakatele, kel sisu asemel tühjus. Nii et mitte vedanud, vaid olen hoolikalt valinud. Minu poolest olgu olemata kõik maailma edevad asjad — parem sõitku mees jalgrattaga, elagu pisikeses üürikorteris ja kandku tundmatu autori rõivaid, kuid mõistus peab peas olema ja süda õige kohapeal. Majanduslikus plaanis on võimalik ka koos edu saavutada, lihtne on elada nii, kus üks toetab teist. Kui sisemine ilu on tasakaalus, on ka väline kerge tulema. Õnnelik inimene on ilus inimene!