Pildigalerii leiad SIIT

MONTON
Uus klassika algab uutest vormidest — nii ongi Montoni sügiskollektsiooni olulisimaks märksõnaks vormimäng. Esindatud on uudne siluett (nt paatjad õlad, nahkhiirevarrukad) ning struktuurne ja kihiline disain.

Montoni naisterõivaste peadisaineri Janika Sootna sõnul on naistemoes olulisteks märksõnadeks targad nohikuprillidega tüdrukud, aga ka 70ndatest inspireeritud naine, kes armastab üle kõige õhulisi blusoone, alt laienevaid teksaseid ning lohvakaid kübaraid. Romantikale vastandub karmim rock-chici stiil, kus annavad tooni terav siluett, must värv ning metalsete ehetega kombineeritud mehelikud triiksärgid, smokingud ja vestid.

MOSAIC

Kontorimoes annab tooni moeklassika, kuid seda uuel, värskel viisil, teab Mosaic naisterõivaste peadisainer Evelin Lill. Tugevalt on esindatud šanellstiil, eeskätt klassikaline jakist ja seelikust koosnev komplekt.

Väike must kleit, mida seni võis kohata pidudel, on teinud läbi uuenduskuuri ning teeb nüüd kontoritööd. Unustada ei tasuks ka pikki võltspärleid ja massiivseid käevõrusid, mida Coco Chanel pea sada aastat tagasi moemaailmale tutvustas.

Uue moesuunana kontorimoes teeb ilma pikema seeliku ja taljes jakiga kostüüm. Suvine romantiline joon jätkub sügisel inglise maaromantika võtmes, kus märksõnadeks on soojad sügisesed värvid, ruudulised või tviidkangast kostüümid ja mantlid.

IVO NIKKOLO

Peadisainer Eve Hansoni sõnul on sügismood kombinatsioon minimalismist ja luksusest. Ivo Nikkolo kollektsiooni olulisima märksõnana toob Eve välja musta glamuuri.

Must esindab kollektsiooni minimalistlikku poolt, millele vastanduvad rikkalikud materjalid ja täiuslikud lõiked. Olulisteks teemadeks on erinevate mustade — läikivate ja mattide pindade, kombineerimine ja kihiti kandmine, aga ka klassikaks kujunenud mehelikud nüansid nagu vest ja kitsas lips naiste kostüümi osana.

Silmapaistvad paljastused on möödanik — kujutlusvõimele annavad ruumi kergelt üle põlve ulatuvad kleidid, rõhutatud vöökoht ja kinnised kaelused, mis kaetud rohkete kaunistustega. Selle sügise naises on peidus printsess, kes eelistab roosale ja valgele musta glamuuri.

src= src=

BALTMAN

Baltmani peadisaineri Erkki Engso sõnul vahetab suvise ülitrendika gigolo välja klassikat väärtustav mehetüüp.

Kõik hooaja moetooted on vanad head klassikud — tume õrna koetriibuga rätsepaülikond ning -vest, trenchcoat ning villane mantel. Ülikond on pandud nüüd kehakuju järgima.

Baltmani viimane moeleiutis — reguleeritava vööjoonega viigipüks võimaldab värvlit muutuva ümbermõõduga kohandada ning kaotab vajaduse püksirihma järele. Värvipalett on sügisele omaselt tume, vürtsi lisavad läiklev koetriip ning kalasabamuster.