Jäta kõik väärtuslik koju

Kas sul on tõesti rannas vaja oma kallist käekella, kogu rahakoti sisu, kõiki võtmeid ja elektroonikavidinaid? Nende koju jätmine pole mitte ainult turvaline, vaid aitab sul ka rohkem lõõgastuda. Nii ei pea sa pidevalt muretsema, et miski võib kaduda või vee ja liiva tõttu kahjustada saada. G4S soovitab, et kui tähtsaid asju kindlasti koju jätta ei saa, võiks suvemõnusid nautima minna mitmekesi. Siis on alati keegi, kes võib jääda kaldale teiste asju valvama. Lisaks sellele leidub mitmetes avalikes randades rannahooneid, kus renditakse hoiukappe.

Loe ja vaata Cosmo juulinumbrist:

• Cosmo kaanestaar: Katy Perry

• Tüdrukud, kellele meeldivad tüdrukud

• Nõu annab Cosmo armuguru

• Kas otsustada ise või võtta kuulda ka teiste nõu?

• Suvised soovitused: bikiinid, prillid, juuksehooldus, glämm pediküür

• Rannahoroskoop 2014

Rannakeelud

Pirita rannavanem Karl Seemel ja Pirita ranna vetelpäästja Raivo Nilsk soovitavad enda ja teiste turvalise rannapäeva nimel klaastaaras jooke rannas mitte tarbida ja koduloomad koju jätta. Kui märkasid päevitades, et mõni rannakülastaja tarvitab alkoholi, siis teavita sellest kindlasti rannavalvureid. Kuigi lõbusas tujus suvitajad ei ole tahtlikult kellelegi ohtlikud, oleks ju siiski hea võimalikku probleemi ära hoida. Eriti kehtib see siis, kui alkoholijoobes rannakülastaja otsustab oma ujumisoskust proovile panna. G4Si andmeil kaotab igal aastal
veeõnnetuste tõttu elu umbes 60 inimest. Paljud saavad vette hüppamisel eluaegseid traumasid. Peamiselt põhjustavad taolisi õnnetusi vähene ujumisoskus ja oma võimete ülehindamine.

Sind ohustavad rannas…

Alajahtumine. Kipud külma vee kiuste vette või märkad kedagi, kes on juba liiga kaua külmas merevees olnud? Selged märgid alajahtumisest on siniseks tõmbunud huuled ja tahtele allumatud värinad. Veest välja ja sooja!

Kuumarabandus. Päikese käes ei pruugi ise kohe arugi saada, et keha vajab rohkem vedelikku. Joo rannas tihti vett ja viibi aeg-ajalt ka varjus. Tunned end siiski ootamatult halvasti? Teavita kohe sõpru ja/või rannavalvureid.

Päikesepõletus. Ära mine iialgi randa ilma päikesekreemita. Aamen.