Loobu kleeplindist

Ära kasuta kinkide pakkimisel kleeplinti. See jääb paberi külge ja nii ei saa paberit enam taaskasutada.

Kasuta olemasolevat pakkematerjali

Kui ostad kingitused näiteks posti teel, on need tihti pakitud tavalisse pakkepaberisse ja pappkasti. Jätagi ümber sama pakkepaber — see on sageli ilusam ja originaalsem kui poest ostetu.
Alternatiivina mähi kingitusele ümber vana koomiks või ajaleht — lõbusam meeleolu on nii garanteeritud.

Valmista vanadest küünaldest uued

Kindlasti keiad kodust küünlajuppe, mis päris lõpuni pole põlenud. Selle asemel et need ära visata, kogu aasta jooksul kindlasse kohta ning vooli uuteks küünaldeks.
1. Pese puhtaks jogurtitops ja otsi majapidamisnööri. Tee topsi põhja auk ning tõmba nöör sellest läbi.
2. Tee põhja alla nöörile sõlm ning kinnita see ümber augu. Tõmba nöör pingule, seo see ümber pastaka ning aseta pastakas topsi servale risti. Keeruta pastakat ja kaks nööriotsa lähevad omavahel keerdu.
3. Pane küünalde ülejäägid plekkpurki ja aseta see keevasse vette. Kui vaha hakkab sulama, korja taht välja. Lisa vahale sädelust andmaks pidulikuma ilme.
4. Vala kuum vaha topsi servani ning lase jahtuda. Vajadusel lisa kuuma vaha, sest osa vedelikust aurustub.
5. Kui vaha on jahtunud, pane see veel koos topsiga mõneks ajaks sügavkülma. Seejärel lõika tops kääridega ümbert ära, keera sisu tagurpidi, tõmba alla enne topsi alla keeratud sõlm sirgemaks ning — sinu küünal on valmis!

Kui soovid värvilisemat küünalt, pane vaha topsi kihiti.

Eelmise aasta jõulukaardid

Enamikul meist on alles pere ja sõprade saadetud kaardid kusagil karbis. Otsi kaarid välja, lõika ära see pool, kuhu on kirjutatud ning puhtale pildiga poolele saad kirjutada uue soovi ja selle teele panna. Kui pole võimalik ühte poole ära lõigata, siis kleebi kaardi taha läbipaistmatu paber ja kirjuta sellele! Lase fantaasial lennata — servad võid lõigata siksakiliseks.

Tühjad ilusad veinipudelid saavad uue funktsiooni

Saadaval on palju ilusa värvi, klaasimustri ja kujuga veinipudeleid. Pese pudel pärast tühjaks saamist sooja seebiveega, et silt küljest lahti liguneks. Veinipudelit võib kasutada:

1. Lõhnastatud õli: puista pudelisse värskete ja kuivatatud maitse- ja ravimtaimi. Täida pudel odava oliiviõliga, pane peale vana kork. Nii saad pilkupüüdva kingituse.
2. Küünlajalg: leia kaks värvilist veinipudelit ning osta odavaid värvilisi või ühevärvilisi küünlaid. Sulata küünla alumine ots, pista see pudelisuust sisse ning lase küünlavahal mööda pudelit alla niriseda. Iga nire jookseb oma teed. Vana küünla lõppedes pane asemele uus — nii „kasvatad“ oma küünalt.