Tundub lausa uskumatu, kui suur tähendus on antud ühele maapõues sündinud mineraalile.

Maapõues sündinud ime nimega teemant. Kivi, mis on tekkinud miljonite aastate jooksul, laamade all, suure rõhu ja meeletu temperatuuri koosmõjul. Selle kivi sünnilugu on tõeline ime – see näeb ilmavalgust ehk pääseb maapinnale ainult vulkaanipurske tagajärjel. Sellise imeloo kangelane peab saama tähenduslikuks märgiks – armastuse sümboliks.

Vääriskivi nimega teemant sümboliseerib suurimat ja kauneimat tunnet, mida inimesed on üldse võimelised tundma, kogema. Nii saigi teemant armastuse kiviks. Otse maa südamest armastavasse südamesse, tuues endaga kaasa suurima hingeliigutuse. Selle ihaldatud kivi väljakutseid täis sünnilugu pühitseb teemandi auga tugeva autoriteediga armastuse märgiks, inimkonna tugevate tunnete tähiseks ning kihlumise sümboliks.

Kihlumine on kaunis sündmus väjendamaks ühel kõige erilisemal ja siiramal viisil oma tugevaid ning puhtaid tundeid. See rituaal on kahele armastajale ja ainult neile. Samal ajal kui pulmapidu on suuresti ka pidu perele, sugulastele ja sõpruskonnale, on kihlumine kordades intiimsem, tuues suure doosi tõsiseltvõetavust suhtesse ja tunnetesse.

Kihlumine on ilmselt olulisim pühendumise ülesnäitamise märk, ülistades SEDA KÕIGE SUUREMAT TUNNET.

TOP 10 | Millised on eestlaste armastatuimad kihlasõrmused?

* Kihlasõrmuste edetabel on koostatud Goldtime juveelikaupluste kogemuste ja klientide eelistuste põhjal.

1. Briljantlihvis teemant, nelja kinnitusega, punase kullaga. Traditsiooniline. Puhas klassika kihlasõrmuste disainis.

2. Briljantlihvis teemant, nelja kinnitusega, valge kullaga. Sõrmuse võrul, tsenter teemandi kõrval väiksemad teemandid lisamaks sõrmusele isikupära ja ekstra sära.

3. Briljantlihvis teemant. Sõrmus on disainilt vormistatud vintage-stiilis. Kuninglik ja kaunilt dekoreeritud. Sõrmus kui filigraanne kunstiteos.

4. Briljantlihviga teemant, kuue kinnitusega. Aegumatus stiilis kihlasõrmus, väga armastatud pikkade kihlumistraditsioonidega riikides nagu Inglismaa, Prantsusmaa.

5. Kolme teemandiga kihlasõrmus. Teemandid võivad tähistada minevikku, olevikku ja tulevikku või ka sind, mind ja meid. Südamlik tähendus lisab sõrmusele veelgi emotsionaalset väärtust.

6. Kihlasõrmus, mille võrul mitmed teemandid, elegantselt tagasihoidlik.

7. Printsess-lihvis teemandiga kihlasõrmus. Eesti kihlujate seas üha enam populaarsust koguv stiil, siiani pigem vähem levinud eelistus. Kuid selles on konkreetsust, modernset joont ja erilisust, et olla ühe kauni armastusloo sümboliks.

8. Printsess-lihvis teemant, mis vormistatud vintage-stiilis sõrmuseks. Vähem levinud teemandi lihv ning vintage-stiilis disain kõlavad kokku kui tõeline romantika.

9. Printsess Diana stiilis kihlasõrmus, safiiri ning teemantidega. Inglise printsess Diana kihlus just sellises stiilis sõrmusega ja seepärast tunnebki kogu juveelimaailm antud mudelit Printsess Diana stiilis sõrmusena.

10. Heart-lihvis (südame-kuju) teemandiga kihlasõrmus, punase kullaga. Paari aasta jooksul kujunenud eestlaste hulgas ihaldatud kihlasõrmuseks. Tegemist on väga erilise teemantlihviga ning lisaks on süda kaunis sümbol tähistamaks suurt armastust. Südamekujulise teemandi eduloole andis kindlasti panuse Lady Gaga kihlumine just sellises stiilis kihlasõrmusega.

Uued tulijad kihlasõrmuste maailmas – roosa kvarts ja morganit



Eestis on kihlumise traditsioon viimase 10 aasta jooksul uskumatu intensiivsusega saanud üha populaarsemaks ja selle üle on tõeliselt hea meel. Sel põhjusel on ka eestlaste kihlasõrmuste tippmudelite valik üha rikkalikum.

Kihlumine on ainulaadne võimalus näidata üles oma pühendumist sellele kõige armsamale inimesele, kuid ei pane samas armunuid kohe silmitsi seisma abiellumise kohustusega. Eestis pole traditsiooniliselt fikseeritud, kui kiiresti pärast kihlumist peaks paar pulmapeo korraldama.
Pikemate kihlumistraditsioonidega riikides peetakse küll heaks tavaks, et aasta pärast kihlumist toimub pulmapidu ja neis riikides on ka kihlasõrmuse hinnaklass määratud üsna täpselt.

Eeldatakse, et sõrmuse hind võiks olla mehe sissetulekust sõltuvalt välja arvutatav, orienteeruvalt 3–4 kuu palga vääringus kihlasõrmust peetakse heaks tavaks.

Suuresti moodustub kihlasõrmuse hind just lähtuvalt teemandi suurusest, puhtusest, värvist. Õnneks ja meie kõigi rõõmuks on teemandiga sõrmuseid väga laias hinnavahemikus (alates ca 300 eur kuni taevas on piiriks).

Meie kodumaal pole nii kindlaid ja määravaid reegleid seoses kihlumisega. Soovituslikult võiks siiski kihlsõrmus olla teemandiga – see särav vääriskivide kuninganna sümboliseerib tugevust, väärikust, väärtuslikkust, ihaldusväärsust ja need omadussõnad sobivad kirjeldama ka üht kõikvõimsat tunnet ja unelmate paarisuhet. Ei tohiks aga unustada, et teemandiga kihlasõrmus on küll armastuse ja tugevate tunnete ning pühendumise sümboliks, kuid sisu selle märgi taha loome ja taasloome me kaks vaid ise... Sõrmus ei peaks olema eesmärk iseenesest.

* Tootefotod on illustreeriva iseloomuga