1. Telefoni kandmine pükste eespoolsetes taskutes

Kui sa topid telefoni pükste eespoolsetesse taskutesse oma kahe kroonjuveeli lähedusse, siis arvesta, et see sulle hästi ei mõju. Telefonist tekkiv kiirgus halvendab seemnevedeliku kvaliteeti ja tervist.

2. Stressihunnikuks muutumine

Teadagi, stress mõjub tervisele halvasti. Kuna aga keha on üks tervik, siis saab sellest mõjust osa ka seemnevedeliku tootmisprotsess. Uuringutest on selgunud, et ärevuses olevatel meestel on veidra ja ebanormaalse kujuga spermatosoidid, millel kahjuks lisaks sellele veel ka liikumishädadega kimpus on.

3. Ülekaal

Rasv aitab kaasa östrogeeni tootmisele. Kui su kehas on aga rasva liiga palju, ei pääse testosteroon enam võimule ja sperma tervis muutub nõrgaks. Jälgi ikka, mis numbrit su kaal näitab. Kui asi kipub üle piiri minema, siis võta midagi ette.

4. Oma intiimpiirkonna ebavajalik kuumutamine

Ega ilmaasjata räägita, et sülearvuti ei ole mõeldud süles hoidmiseks. Samamoodi ei tohiks mehed sauna või sooja vanniga liialdada. Kuumus ei mõju spermatosoididele hästi — need surevad.

5. Suitsetamine

Mida varem sa selle halva harjumuse maha jätad, seda kiiremini su sperma kvaliteet paraneb.

6. Alkoholiga liialdamine

Võta oma ema õpetussõnu kuulda ja ära alkoholiga liialda. Kui tahad oma sperma kvaliteedilippu kõrgel hoida, siis ole mõõdukas. Lisaks erektsioonihäiretele muudab see kehvaks ka sinu ujujate kvaliteedi. Hoia piiri!

Allikas: Women’s Health Magazine