Pirni-pähklikook
Retsept ja foto: Ragne Värk

Magustoiduks uuest paleo magusaraamatust üks põnev pirnikook, mis valmib lihtsalt ning maitseb ebamaiselt hästi, mõjudes värskendavalt, kuid samas tummiselt-rammusalt. Kook muutub seistes üha paremaks, mistõttu maitseb hea järgmisel päeval, kui veel paremini ülejärgmisel!

Tähelepanekud:
* Ilma munata
* Gluteeni- ja laktoosivaba
* Ei vaja ahjus küpsetamist

12 tk

Põhi:

50 g kuivatatud datleid
150 g India pähkleid
näpuotsatäis soola

Täidis:

150 g kuivatatud datleid
3 küpset pirni
150 g India pähkleid
50 g kookosrasva
2 sl mooniseemneid

Leota datleid enne koogi valmistamist vähemalt 15 minutit vees, seejärel nõruta käte vahel kuivaks.

Põhja valmistamiseks jahvata pähklid peeneks. Lisa datlid ja sool ning saumikserda segu ühtlaseks. Kata küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi (ø 19–21 cm) põhi seguga.

Koori pirnid ja eemalda südamik. Sulata kookosrasv pliidil. Pane kaussi pirnid, nõrutatud datlid, pähklid ja sulatatud kookosrasv ning püreesta kõik korralikult ühtlaseks massiks. Aseta segu koogipõhjale ja sega lusikaga kergelt täidisesse mooniseemned. Lase koogil ööpäev külmkapis maitsestuda ja taheneda.

See retseptikogumik on järg populaarsele raamatule “Paleo. Patuvabad magustoidud ja koogid”. Siinsed tervislikud magusroad valmivad ilma suurema vaevata ja ka kasutatavad ained ei vaja keerukat poenimekirja! Nende 65 magusaretsepti lõpptulemus nii hea, et tahab kohe meelemärkuse viia!