Miks just "Figuur"?

Alustuseks olgu märgitud, et projekti nimi tekkis eelmise aasta novembris ning tundus oma võõrapärasusest hoolimata sobiv. Sest meenutab ju sõna paljuski inglise keelset väljendit figure out, mis emakeeli tähendab arvestamist, välja nuputamist ja otsingut.

Kui katsealuse leidsime, tundus nimi aga veelgi sobilikum, sest ükski teine sõna ei kuvanud nii ilmekalt selle naise eesmärke. Nimelt pole Piretil kavas sihilikult kaalu langetada, vaid hoopis oma toiduvalikule pühenduda. Et korda sättida ja teadvustatult valida seda, mida ta ärkvel olles sööb ja joob. Ning kui suures või väheses koguses ta seda teeb.

Hea enesetunne ja sirge rüht

Figuur tähendab katsealuse jaoks sedagi, et ta suudaks oma selja sirgu ajada ja nii hoidagi. Muidugi kuulub sellessegi projekti lisaks toitumisele ka liikumine. Kuid jällegi: eesmärgiks pole mitte muskel ja absoluutselt trimmis kõht, vaid ennekõike sirge selg, hea enesetunne ja positiivne hoiak.

Oma keha armastab katsealune vahelduva eduga. Nagu kõigil meil, on ka sellel naisel päevi, mil ta tunneb end hästi. Kuidas aga saada ka neil kehvematel päevadel enesekindlust ning jaksu hoidmaks rühti?

Ole sina ise!

"Figuuri" erilehe päises ilutsevad õun ja hamburger just sel samal põhjusel: kõik võib süüa, ent tähtis on kogus ja sagedus. Ning see, kuidas nende kahe maiuspala vahel elada.

Muide, kui õuna lähemalt vaadata, märkad mõõdulinti. Siingi on oma põhjus: sageli reklaamitakse saledaks saamise võimalusi õunaga, mis näritakse nö saledaks. Kuid pärast närimist ei ole õun ju enam terviklik. Ilust rääkimata.

Kõigist trendidest hoolimata võiks ja peakski saama naised olla neile ja vaid neile meelepärases vormis. Sest kui naine ise tunneb enda hästi, suudab olla enesekindel ning särada, siis ei olegi ju tegelikult vahet, mis number rõivaid ta kannab.

Vahetame kogemusi!?

Esialgu on tegelasi kaks: katsealune Piret ning toitumisterapeut dr. Kristel Ehala-Aleksejev, kelle visiitidel Piret kord nädalas käib.

Naisteka lugejana oled ka Sina projektis osaline. Ootame huviga Sinu kogemusi ning õnnestumislugusid ajast, mil oma toiduvaliku ümber korraldasid või oma kehaga sinasõbraks said.

Lood palume saata aadressile sahtel@delfi.ee või siit otse klikates.

Kaasamõtlejate vahel loosime välja auhinnad, mis on välja pannud seiklused.ee ning auhinna saab võitja ise valida:

  • sukeldumine akvalangiga,
  • Ratsakool,
  • jalatalla Thai - massaaž,
  • NeoQi Energiakookon või
  • lümfimassaaž